Sää ja ilmasto

Tidsskillnad i Dubai

Sää Dubaissa ja Arabiemiirikunnissa

Tervetuloa  täydelliseen ympärivuotiseen matkakohteeseen! Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa aurinko paistaa käytännöllisesti katsoen vuoden jokaisena päivänä. Ilmasto on lämmin ja trooppinen ympäri vuoden. Ei ole harvinaista, että heinä-elokuussa lämpötilat kieppuvat 40 asteen tienoilla. Kesällä ilmankosteus on usein yli 90 prosenttia trooppisessa aavikkoilmastossa. Korkein koskaan mitattu lämpötila Dubaissa on 52 astetta. 

Suosituin lomailuaika on talvikuukausien eli joulukuun, tammikuun ja helmikuun aikana, jolloin lämpötilat ja ilmankosteus ovat huomattavasti miellyttävämpiä,  24–29 astetta ja 50–60 prosenttia. Meriveden lämpötila ei koskaan tuota pettymystä. Se on 21–32 astetta vuodenajasta riippuen. Matkustatko pikkulasten kanssa? Siinä tapauksessa teidän kannattaa epäilemättä lomailla talvikaudella.   

Vuodenajasta riippumatta käytettävissä on aina uima-altaita, joiden lämpötilaa säädelleen kauden mukaan. Useimmissa hotelleissa on talvisin lämmitettyjä ja kesäisin viilennettyjä uima-altaita.

Sadetta esiintyy vain satunnaisesti, lyhyiden kuurojen muodossa, eikä monsuunikautta ole. Dubaissa sataa vuosittain keskimäärin vaatimattomat 100 mm ja yhteensä noin 14 päivänä. Kuten muuallakin Lähi-idässä, tämä vähäinen sademäärä saadaan talvikuukausien aikana. Ennen kaikkea joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana saattaa esiintyä yhtäkkisiä sateita. Sadepilvet poistuvat kuitenkin aivan yhtä nopeasti, ja ne ovat usein tervetulleita muutoin niin lämpimässä ilmastossa.

Hiekkamyrskyt ovat tosin suhteellisen yleisiä kesäkaudella. Niitä syntyy pääasiassa kesäkuukausina, kun voimakkaat tuulet puhaltavat Saudi-Arabiasta. Tuulten kuljettama aavikon hiekka voi joskus tehdä Arabiemiirikuntien kaupungeista utuisia lyhyen aikaa.

Kuukausi

Keskim. ylin lämpötila

Veden lämpötila

Tammikuu

24°C 22°C

Helmikuu

25°C 21°C

Maaliskuu

29°C 23°C

Huhtikuu

33°C 25°C

Toukokuu

38°C 26°C

Kesäkuu

40°C 30°C

Heinäkuu

42°C 31°C

Elokuu

42°C 32°C

Syyskuu

40°C 32°C

Lokakuu

36°C 30°C

Marraskuu

31°C 27°C

Joulukuu

26°C 25°C

Sää on totta kai tärkeä tekijä, kun matkustetaan Dubaihin tai Arabiemiirikuntien muihin emiraatteihin. Jos sinä ja matkakumppanisi ette ole niin herkkiä kuumalle ilmalle ja suositte pieniä turistimääriä, mutta samalla viileitä hotelleja, kauppakeskuksia ja uima-altaita, kesä on oikea aika matkustaa. Lisäksi saatte harvaluonteisen mahdollisuuden uida jopa 37-asteisessa meressä. Talvikausi on Arabiemiirikuntien sesonkiaikaa, sillä useimmat ihmiset haluavat matkustaa silloin välttääkseen kuumimmat kuukaudet.

Oppaat