Liikkuminen

Liikkuminen Dubaissa ja UAE:ssä

Lyhyet välimatkat eri emiraattien ja suurimpien kaupunkien välillä tekevät liikkumisesta maassa helppoa. Automatka Dubaista Abu Dhabiin kestää esimerkiksi ainoastaan 2 tuntia.

Taksi

Kaikista helpoin tapa liikkua nähtävyyksien välillä UAE:ssä on taksi. Takseja on saatavilla runsaasti kaupungeissa, ne ovat edullisia ja taatusti moderneja autoja, joissa on ilmastointi. Jos matkustat ruuhka-aikaan 8-9 tai 16-17 välillä, kannattaa taksimatka varata etukäteen hotellin vastaanotosta.

Valtion omat taksit, RTAt, joita näkyy paljon katukuvassa, hyväksyvät vain käteismaksun pienillä rahoilla. Uber on hieman kalliimpi ja hienompi vaihtoehto kuin kotona, mutta silti hyvä vaihtoehto taksille.

Vuokraa oma kuljettaja

Jos et halua sitoutua aikatauluihin tai juosta taksin perässä voi oman autonkuljettajan vuokraaminen olla hyvä vaihtoehto. Se voi kuulostaa kalliilta ja turhan hienostelevalta vaihtoehdolta, mutta on itseasiassa hintansa arvoinen ja tehokas tapa liikkua eri kohteiden välillä Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Muutamalla kympillä per päivä saat seurueesi käyttöön ammattitaitoisen kuljettajan, joka vie teidät haluamiinne paikkoihin.  

Bussi

Julkinen liikenne on myös hyvä vaihtoehto, varsinkin jos tarkoituksena on nähdä muutakin kuin kantakaupunkia ja matkata eri emiraattien välillä. Dubaissa voit ostaa Nol Card -lipun, joka käy niin bussissa, metrossa kuin raitiovaunussakin. Dubain Al Ghubaiba ja Ibn Battuta -bussiasemilta lähtee vuoroja Abu Dhabiin kerran tunnissa. Voit myös hypätä yhteen monista busseista, jotka kuljettavat turisteja ympäri kaupunkia.

Metro

Dubain metro on kaivattu tulokas kaupungin julkisen liikenteen verkostoon. Tällä maailman pisimmällä ilman kuljettajaa ajavalla metrolla on kaksi linjaa: Punainen linja, joka kulkee Al Rashidiydan ja Jebel Alin välillä, sekä Etisalatin ja Creekin välillä kulkeva vihreä linja. Hinta määräytyy ylittämiesi vyöhykkeiden määrän mukaan.

Todellisuudessa ei Dubain metro edes ole varsinaisesti maanalainen. Suurinosa ajomatkasta taittuu maan päällä futurististen siltojen päällä. Huomaa, että metrossa on sekä ensimmäinen että toinen luokka, ja että tietyt vaunut on tarkoitettu ainoastaan naisille ja lapsille. Kaikki vaunut on ilmastoitu. Syöminen ja juominen on vaunuissa kielletty sakon uhalla.

Raitiovaunu

Dubai Tram -raitiovaunu valmistuu vuoteen 2020 mennessä, mutta osa 10km pitkästä raitiovaunuverkostosta on jo käytössä. Dubai Marinasta lähtevä reitti ulottuu 11 aseman kautta aina Jumeirah Beach Roadin, Dubai Knowledge Villagen, Dubai Media Cityn ja Dubai Internet Cityn kautta päätepysäkilleen Al Sufouhiin.

Venetaksi/ Abra

Dubain monet kanavat mahdollistavat myös kulkemisen vesiteitse. Edullisia venetakseja on saatavilla ympäri kaupunkia. Perinteiset Abra -veneet liikennöivät Dubain vanhojen kaupunginosien läpi kiemurtelevilla kanavilla, ja matka niillä maksaa ainoastaan yhden dirhamin Bur Dubain ja Deiran välillä.

 

UAE:n matkaoppaat