Lentokentät

Lentokentät Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa

Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa on neljä lentokenttää, jolle kansainväliset lennot laskeutuvat. UAE:n suurin kansainvälinen lentokenttä Dubai International Airport sekä vasta-avattu Al Maktoum International Airport sijaitsevat molemmat Dubaissa. Matkasti saattaa alkaa myös Sharjah International Airport tai Abu Dhabi International Airport -lentokentiltä, joista matka turistikohteisiin sujuu helposti.

Dubai International Airport DXB

Suurin, paras ja kaunein kaikista Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lentokentistä. Sen 33 000 neliömetrin ostosalue tekee lentokentästä maailman suurimman taxfree -mekan. Hamstraa parfyymiä, alkoholia, makeisia, vaatteita ja koruja murto-osalla kotimaan hinnoista. Kentän yli 6000 wifipistettä tarjoavat vierailijoille ilmaisen internetyhteyden.

Dubai International Airport muodostaa linkin kaikelle Lähi-Idän lentoliikenteelle ja sieltä voi lentää yli 260 kohteeseen. Kaikki pohjoismaiset suoralennot laskeutuvat tälle kentälle. Kaikista yksinkertaisin tapa matkustaa lentokentältä Dubain kaupunkiin on käyttää metroa, joka löytyy terminaalien 1 ja 3 alta.

Al Maktoum International Airport DWC

Viimevuosien lisääntyneet matkustajamäärät ovat pakottaneet lentoyhtiö Emiratesin laajentamaan kapasiteettiaan Jebel Aliin. Al Maktoum International Airport avasi ovensa 2010 ja siitä on tarkoitus tulla aikanaan maailman suurin lentokenttä. Suomalainen matkailija laskeutuu kuitenkin todennäköisemmin Dubai International Airport -lentokentälle.

Sharjah International Airport SHJ

Dubain tuntemattomampi kakkoslentokenttä, joka sijaitsee naapuriemiraatissa Sharjahissa. Se sijaitsee vain 15km päässä Dubaissa, mikä tarkoittaa noin 30-40 minuutin automatkaa. Hyvä budjettivinkki Dubain hotellille siirtymiseen on myös hypätä bussiin numero 111 kohti Dubain metron päätepysäkki Al Rashidiyaa.

Abu Dhabi International Airport AUH

Pääkaupunki Abu Dhabin itäpuolella sijaitsee Yhdistyneiden arabiemiirikuntien toiseksi suurin lentokenttä – Abu Dhabi International Airport. Se on tukikohta yli kolmellekymmenelle yli 100 eri kohteeseen lentävälle lentoyhtiölle.

Liikkuminen Abu Dhabi International Airport -lentokentältä käy helposti taksilla, vuokraamalla auto tai kuljettaja, tai julkisilla liikennevälineillä.

UAE:n matkaoppaat