Ymmärrä maailmaa virtuaalitodellisuuden kautta

Virtuaalitodellisuus muuttaa maailmaa. Pian se tulee olemaan yhtä luonnollinen osa arkeamme, kuin kaikki ne näytöt, joita nykyään tuijotamme kaiket päivät. Mahdollisuudet ovat valtavat, eivätkä vain viihdekäytössä, vaan myös välineenä tiedon levittämiseen.

Arvostetun Nobelin fysiikan palkinnon jatkeena Nobelmuseo on solminut yhteistyön HTC Vice ja CLVR Worksin kanssa. Viimeksimainitut yritykset ovat kehittäneet opetussovelluksen, joka havainnollistaa virtuaalitodellisuutta hyväksikäyttäen, miten maailma on rakentunut materiaalitasolla. Sovellus on osa Nobelmuseon kiertävää näyttelyä “Understanding matter”, joka vierailee Dubaissa vuonna 2017.

Ei ole sattumaa, että Nobelmuseo valitsi juuri Dubain ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat lähtökohdakseen virtuaalitodellisuussovellukselleen arabimaissa. Dubai sijaitsee keskeisellä paikalla ja on johtava kaupunki virtuaalitodellisuuden (VR) ja tekoälyn (AI) alalla. Vuoden 2017 aikana mm. ensimmäiset robottipoliisit ovat alkaneet kierrellä kaupungin kaduilla. Vuoteen 2030 mennessä Dubain poliisivoimista 25% tulee koostumaan älykkäistä kyborgeista.

Tapahtuu UAE:ssä

UAE:n matkaoppaat

Hotelleja UAE:ssä