Mihin suunnata syksyn viikonloppulomalle?

  1. 21 Syyskuu 2018
  2. Aktiviteter

Välkommen till det ultimata året-runt-resmålet!

Kesä vaihtuu hitaasti syksyyn ja antaa tilaa pimeille illoille ja viileämmille ilmoille. Onko mieli jo nostalginen? Syksyinen viikonloppuloma antaa voimia selvitä pitkästä talvesta. Mihin sinä suuntaat lomalle tänä syksynä?

Valitse varma auringonpaiste ja kesäiset lämpötilat – valitse Dubai!

Vain 6 lentotunnin päässä

Mutta eikö Yhdistyneet arabiemiirikunnat sijaitse vähän liian kaukana viikonloppulomaa ajatellen? Saatat miettiä spontaanisti. Dubai ja muut emiraatit sijaitsevat kuitenkin lähempänä kuin uskotkaan. Suora lento Pohjoismaista Dubaihin kestää ainoastaan noin 6 tuntia ja 30 minuuttia. Dubai International Airport -lentokentältä taksimatka keskustaan kestää vain vartin.

Takuuvarmasti lämmintä ja aurinkoa

Syksyisen viikonloppuloman toivoisi suuntautuvan jonnekin lämpimään. Tervetuloa verrattomaan ympärivuotiseen matkakohteeseen! Dubai ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat tarjoavat trooppista aavikkoilmastoa vuodenajasta riippumatta. Syys- ja talvikuukausien aikana keskilämpötila on aina pikkuisen alle 30 astetta.

Myös merivesi on miellyttävän lämmintä, sillä myös sen keskilämpötila on samalla tasolla. Toisien sanoen todellinen paratiisi niille, jotka haluavat nauttia lomastaan täydellisellä hiekkarannalla makoillen. Ja hiekkarantaa Persianlahden pitkällä rantaviivalla riittää. 

 

Maailman pisin, korkein ja suurin...

Dubai on maailmankuulu useista maailmanennätyslukemistaan. Tämän ansiosta syksyisellä viikonloppulomalla riittää nähtävää. Ehdit nauttia yhden päivän aikana esimerkiksi uskomattomista maisemista maailman korkeimman rakennuksen Burj Khalifan huipulta, maailman suurimmasta koreografioidusta suihkulähteestä Dubai Fountainista ja maailman suurimmasta ostoskeskuksesta The Dubai Mallista.

Muita henkeä salpaavia ja välttämättömiä nähtävyyksiä viikonloppulomalle ovat kuuluisa luksushotelli Burj Al Arab, palmunmuotoinen saari Palm Jumeirah ja Dubain siluetti upeine pilvenpiirtäjineen. Haluatko hengähdystauon kesän kuumuudesta? Siinä tapauksessa kannattaa suunnata Ski Dubain sisälaskettelurinteeseen.

Koe vanha kaupunki ja maailmanluokan ostosmahdollisuudet

On helppoa luulla, että huippumodernilla Dubailla on tarjottavana vain hulppeita uudisrakennuksia. Tämä ei pidä paikkaansa. Dubain vanhemmissa kaupunginosissa pääset kurkistamaan kaupungin historiaan, matkaamaan Dubainlahden yli perinteisellä Abra-veneellä, juomaan arabialaista kahvia ja kiertelemään soukeissa, Dubain markkinapaikoilla. Näe palanen ”aitoa” Dubaita Dubai Museumissa, ja vieraile kaupungin vanhimmassa rakennuksessa Al Fahidi Fortissa, joka rakennettiin vuonna 1787. Älä unohda käydä Grand Dubai Mosque -moskeijassa, joka sijaitsee Dubai Creekin varrella.      

Juuri ostosmahdollisuudet ovat Dubain tunnetuimpia ominaisuuksia. Valikoima on valtava ja ilmastoituja ostosgallerioita löytyy lukuisia. Ne ovat lisäksi toinen toistaan tasokkaampia. Osta eksklusiivista muotia Mall of the Emirates -ostosgalleriasta tai tee merkkivaatelöytöjä Dubai Outlet Mall -ostoskeskuksessa. Lähes kaikki Dubain ostoskeskukset tarjoavat lukuisien myymälöiden lisäksi runsaasti muitakin kokemuksia ja elämyksiä.

Unohda siis Kanariansaaret tänä vuonna ja suuntaa lomalle tulevaisuuden kaupunkiin Dubaihin!

Oppaat