Valokuva : Noora Al Suwaidi

Tapahtumakalenteri – Mitä Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa tapahtuu vuonna 2018?

  1. 2 Lokakuu 2017
  2. Aktiviteetit

Dubaissa, Abu Dhabissa ja muissa emiraateissa tapahtuu koko ajan jotakin

Vuosi 2018 tarjoaa useita jännittäviä tapahtumia joka puolella Yhdistyneitä arabiemiirikuntia. Dubaissa, Abu Dhabissa ja muissa emiraateissa tapahtuu koko ajan jotakin – olemme keränneet alle tapahtumista tärkeimmät, jotta voit ajoittaa vierailusi kuhunkin emiraattiin sinua kiinnostavien tapahtumien mukaan.

Kvinna på rea i Dubai

Dubai

Dubai Shopping Festival – 26.12.2017– 17.1.2018

Dubain tapahtumavuoden aloitus on ostosten ja muodin juhlaa. Lähes kuukauden ajan kaupungin putiikit, valtavat ostokeskukset ja markkina-alueet myyvät tuotteitaan tuntuvilla alennuksilla. Paratiisi kaikille, jotka nauttivat edullisten löytöjen tekemisestä!

Dubai Marathon – 26. tammikuuta

Aika sitoa juoksukengät! Dubain jokavuotinen maraton starttaa Madinat Jumeirahin rannalta, kivenheiton päästä Burj Al Arab -pilvenpiirtäjästä, ja jatkuu sitten pitkin koko Dubain pituista rantabulevardia, Jumeirah Beach Roadia.  Jos maratonmatka tuntuu liian ylivoimaiselta, tapahtuman yhteydessä järjestetään myös 10 ja 4 kilometrin juoksut.

Dubai Duty Free Tennis Championships 2018 – 19.2.–3.3.

Ole paikalla, kun maailman parhaat tennispelaajat kisaavat ATP-tittelistä Dubai Duty Free Tennis -stadionilla. Areena on valittu kiertueen parhaaksi ja tarjoaa katsojille mahtavat puitteet otteluiden seuraamiseen.

Emirates Airline Dubai Jazz Festival 2018 – 21.–23. helmikuuta

Kuudettatoista kertaa järjestettävä Dubain jokavuotinen jazz-, blues- ja popfestivaali tarjoilee tälläkin kertaa maailmanluokan musiikkia. Esiintyjät, kuten Duran Duran, John Legend ja Ricky Martin, houkuttelevat musiikinharrastajia ympäri maailmaa kolmeksi päiväksi Dubain Media City Amphitheatre -tapahtuma-areenalle.

Dubai International Boat Show 27.2.–3.3.

Jokaisen veneilyä harrastavan unelmakohde! Kulje Dubai Canal -kanaalin varrella ja huikaistu toinen toistaan upeammista miljoonaluokan luksusjahdeista. Laitureilla kuljeskelun lisäksi voit kokeilla muiden Dubai Boat Show -vierailijoiden tavoin useita erilaisia vesiurheilulajeja, kuten sup-lautailua, kajakkimelontaa, purjelautailua ja paljon muuta!

Taste of Dubai – 8.–10. maaliskuuta

Dubain erittäin suosittu festivaali hyvän ruoan ystäville. Kolme päivää kestävä oivallisia fine dining- ja street food -makuelämyksiä sekä juomia ja musiikkia tarjoava tapahtuma järjestetään maaliskuun alussa Dubai Media City Amphitheatre -tapahtuma-areenalla.

Art Dubai – 21.–24. maaliskuuta

Suuntaa askeleesi Al Sufouhissa sijaitsevaan Madinat Jumeirah -galleriaan maaliskuun loppupuolella ja nauti Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Aasian taiteesta. Kahdennentoista kerran järjestettävä Art Dubai tarjoaa näyttelyitä, joissa on esillä nykypäivän, modernin suuntauksen ja perinteisen taiteen edustajia. Suosittelemme!

Dubai World Cup 2018 – 31. maaliskuuta

Laukkakilpailu Dubai World Cup 2018 on yksi alueen suurimmista tapahtumista vuonna 2018. Ainutlaatuisen urheilujuhlan lisäksi Meydan Racecourse -raviradalla järjestettävä tapahtuma tarjoilee todellisen Super Bowl -hengen mukaisesti myös upeita ilotulituksia ja konserttiesityksiä.

Middle East Film and Comic Con 2018 – 5.–7. huhtikuuta

5.–7. huhtikuuta Dubain World Trade Center avaa ovensa Lähi-idän suurimmalle popkulttuurin tapahtumalle. Middle East Film and Comic Con houkuttelee joka vuosi paikalle lähes 50 000 vierailijaa ja on ehdoton käyntikohde niille, jotka rakastavat elokuvia, televisiota, piirrettyjä, mangaa ja paljon muuta.

Romeo & Juliet at the Dubai Opera – 19.–21. huhtikuuta

Korkeatasoista kulttuurielämystä kaipaavien kannattaa suunnata huhtikuussa katsomaan klassista Romeo & Julia -balettiesitystä Dubain oopperaan. Luvassa on dramaattisia sointuja, ylitsepursuavaa romantiikkaa ja taianomaista balettia.

Al Gaffal Long Distance Race 2018 – 3.–13. toukokuuta

Kun liikut Arabiemiraateissa vesistöjen lähellä, voit lähes varmasti nähdä dhow-veneitä. Maalle tyypilliset veneet ovat aikoinaan olleet arabialaisen  merenkäynnin keskiössä. Al Gaffal Long Distance Race -kilpailu kunnioittaa niiden merkitystä. Lähes 20 metriä pitkät dhow-veneet lähtevät matkaan Sir Bu Nair -saarelta ja lipuvat maaliin kuuluisan Burj Al Arab -hotellin kohdalla.

Dubai Summer Surprises 2018 – 22.6.–4.8.

Arabiemiraattien paahtavien kesäkuukausien aikana Dubai muuntautuu kaupungiksi, joka tarjoilee ostoksia ja viihdettä. Tee löytöjä putiikkien ja ostokeskusten alennusmyynneissä, syö erityisen edullisesti useissa luksusravintoloissa tai vie lapset katsomaan upeaa lasten show´ta.

Fashion Forward Dubai – 25.–27. lokakuuta

FFWD on tapahtuma, joka esittelee paikallisten muodinluojien uusimmat mallistot. Saat mahdollisuuden ihailla ylellisiä luomuksia ja seurata muotinäytöksiä sekä fashion talk -keskusteluja. Lisäksi saat esimakua siitä, mitä itse puet päällesi seuraavana sesonkina.  Fashion Forward Dubain tapahtumapaikkana toimii Dubai Design District d3.

Dubai Design Week – 12.–17. marraskuuta

Ovatko värit ja muodot parasta, mitä tiedät? Siinä tapauksessa sinun kannattaa suunnata Dubaihin marraskuun puolivälissä ja osallistua Dubai Design Week -tapahtumaan, joka järjestetään luovassa ympäristössä Dubai Design District d3 -alueella. Dubain designviikko on kansainvälisesti arvostettu tapahtuma, ja vuonna 2017 se sisälsi designia peräti 45 eri maasta.

UAE National Day – 2. joulukuuta

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kansallispäivää juhlitaan vuosittain varsin prameissa merkeissä koko maassa, tietenkin myös Dubaissa. 2. joulukuuta juhlitaan seitsemän emiraatin muodostamaa liittoa. Silloin koko Dubai koristellaan lipuin, ja juhlalliset paraatit sekä ilotulitukset ovat osana ohjelmaa.

Dubai International Film Festival – 6.–13. joulukuuta

Dubai International Film Festival on aina täynnä tähtiä. Hollywood-tähdet kerääntyvät paikalle katsomaan, kun DIFF esittää laatuelokuvia maailman joka kolkasta. Festivaalin pääsalina toimii upea Souk Madinat Theatre, mutta elokuvia esitetään myös ulkona Jumeirah Beachin rantaviivalla, Mall of the Emirates -ostokeskuksessa sekä myös Galleria Mall -ostoskeskuksessa.

Abu Dhabi

Van Gogh Alive – The Experience – 14.–26. helmikuuta

Tällä tavoin et ole koskaan ennen kokenut Vincent van Goghin tuotantoa. Ylistetyssä  Van Gogh Alive – The Experience -näyttelyssä 3 000 kuvaa legendaarisen taiteilijan  teoksista heijastetaan seinille, lattiaan ja kattoon samalla kun varta vasten näyttelyä varten sävelletty klassinen musiikki säestää mestariteosten esittelyä. Missä näyttely sijaitsee? Abu Dhabin kansallisteatterissa.

ITU World Triathlon Abu Dhabi 2018 – 2.–3. maaliskuuta

Maailmanlaajuinen triathlonkausi käynnistyy Abu Dhabissa maaliskuussa. Hyödynnä tilaisuus ja näe uivat, pyöräilevät ja juoksevat kilpailijat vilaukselta Abu Dhabin maisemissa. Kilpailuun ovat tervetulleita osallistumaan niin eliittiurheilijat kuin amatööritkin.

Camel Racing – 20.–30. maaliskuuta

Me pohjoismaalaiset miellämme kamelin usein hitaaksi eläimeksi, joka kulkee rauhallisesti aavikkomaisemissa. Abu Dhabissa ja Arabiemiraateissa kamelikilpailut ovat yhtä luonnollisia kuin ravitkin. Kilpailuja käydään ennen kaikkea arkiaamuisin, ja sesongin finaalit järjestetään Al-Wathba Camel Racetrack -radalla maaliskuussa.

Al Ain Cultural Programme 2018 – käynnissä 31. toukokuuta asti

Al-Ain on Abu Dhabin emiraatin toiseksi suurin ja koko arabiemiirikuntien neljänneksi suurin kaupunki. Kaupunki, jonka nimi tarkoittaa keidasta, tarjoaa runsaasti kotimaista kulttuuria ja nähtävyyksiä. Al Ain Cultural Programme on panostus, joka huomioi historiallisia paikkoja, kuten esimerkiksi Al Ain Oasis, Al Jahili Fort -linnoitus, Qasr Al Muwaiji, Al Ain Palace Museum, Al Ain National Museum, Al Qattara Arts Centre ja Souq Al Qattara.

Formula 1 -osakilpailu, Abu Dhabi Grand Prix – 25. marraskuuta

Abu Dhabin maailmankartalle nostanut tapahtuma on joka vuosi Yas Marina Circuitin asfaltilla järjestettävä Formula 1 -osakilpailu. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta kokea vauhdin hurmaa lähietäisyydeltä katsomosta, voit ainakin tutustua lähellä sijaitsevaan Ferrari World -huvipuistoon.

Ras Al Khaimah

Happiness Festival – 14.–17. helmikuuta

Happiness Festival -festivaalin mukaan tie onneen käy vatsan kautta. Ruoasta vastaa ruokavaunukollektiivi The Truckers, joka tarjoilee noin kahtakymmentä erilaista ruokakonseptia. Paikalliset yhtyeet, DJ:t, taiteilijat ja koomikot sekä lapsille suunnatut aktiviteetit takaavat mainion ilmapiirin festivaalialueella, joka sijaitse Al Marjanin saaressa.

Ras Al Khaimah Fine Arts Festival – 16.2.–2.3.

Paras tapa tutustua emiraatin taiteelliseen puoleen on vierailla Ras Al Khaimahin kansallismuseossa 16. helmikuuta ja 2. maaliskuuta välisenä aikana. Silloin järjestetään nimittäin useita näyttelyitä ja työpajoja jo vuodesta 2013 vuosittain organisoidun taidefestivaalin puitteissa.

Al Sawan Camel Race Track – lokakuusta alkaen

Al Sawan Camel Race Track on Ras Al Khaimahin tärkein rata Arabiemiraattien suosituinta kansallisurheilua, kamelikilpailuja, varten. Suuntaa radalle perjantaiaamuisin klo 06.30–9.30 koko talven ajan nähdäksesi seudun parhaat kameliratsastajat työssään.

Ajman

Ajman

Ajman Fireworks Festival – 29.11.–25.1.

Oletko innostunut upeista ilotulituksista? Siinä tapauksessa sinun kannattaa suunnata Ajman Cornicheen torstai-iltaisin marraskuun lopusta tammikuun loppupuolelle. Tuona aikana yksi Lähi-idän suurimmista ilotulitusfestivaaleista valaisee rantabulevardin sekä suuria osia kaupungista.

Ride Ajman 2018 – 13. huhtikuuta

Pyöräkilpailu, jonka reitti ohittaa useat Ajmanin tunnetuimmista maamerkeistä. Ammattilaiset pyöräilevät 115 km kun taas harrastelijat polkevat ainoastaan 58 km. Ole mukana kokemassa, kun kilpailijat lähtevät matkaan Al Zorahin luota!

International Museum Day – 18. toukokuuta

Ajmanin museo on yksi reilusta 40 000:sta museosta ympäri maailman, jotka järjestävät samanaikaisesti kansainvälisen museopäivän. Täydellinen tilaisuus oppia uutta Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pienimmästä emiraatista.

Fujairah

Gran Fondo Fujairah 2018 – 30. maaliskuuta

Fujairah on suosittu emiraatti urheilusta ja ulkoilusta kiinnostuneiden matkailijoiden keskuudessa. Gran Fondo Fujairah kuuluu Arabiemiraattien uudempiin pyöräkilpailuihin ja tarjoaa kaksi upeaa reittiä Fujairahin kauniissa aavikko- ja vuoristomaisemissa. Kilpailun lähtö ja maali sijaitsevat Fujairahin sataman luona.

World Heritage Day – 18. huhtikuuta

Kuten useat muut maailman kaupungit myös Fujairah viettää vuosittain UNESCO:n maailmanperintöpäivää. Päivän aika huomio kiinnittyy seudun historiallisiin nähtävyyksiin, ja juhlallisuuksista pääsee tavallisesti nauttimaan Fujairahin linnoituksen läheisyydessä. Ohjelmaan kuuluu tanssiesityksiä, ruokakojuja, musiikkia ja muuta kulttuuria.

Sharjah

Sharjah Light Festival 2018 – 7.–17. helmikuuta

Moskeijat ja muut maamerkit koristellaan upeilla valoyhdistelmillä. Tänä vuonna vuorossa on kahdeksastoista kerta, kun Sharjag Light Festival -festivaali valaisee kaupungin hengästyttävän taidokkailla valoesityksillään.

Sharjah International Book Fair 2017 – 31.10.–10.11.

Nauti rauhallisemmasta menosta emiraatin vuosittain järjestettävillä kirjamessuilla. Tapahtuman tarkoitus on luoda Sharjahista seudun kirjallisuuden luonnollinen keskus sekä tarjota näyttelyiden, työpajojen ja kulttuuriohjelmiston kautta kaikille kirjaharrastajille sosiaalinen kohtaamispaikka.

UIM Formula 1 Power Boat Championship Sharjah Grand Prix – 13.–15. Joulukuuta

Kilpaveneiden omassa Formula 1 -kilpailussa pääset seuraamaan niiden vauhdikasta kulkua Khalid Lagoonin aaltojen halki aivan keskellä Sharjahia. Vertaansa vailla olevaa vauhdin hurmaa, joka täytyy kokea paikan päällä!

Muut oppaat