Kattava Dubai-opas – kaupunginosittain

  1. 2 Marraskuu 2017
  2. Aktiviteetit

Sukella kaupungin vilinään, jossa kiireinen kuhina ja rauhalliset kävelykadut täydentävät toisiaan.

Dubai on kaupunki, jolla on monet kasvot ja joka tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia. Dubain monet värikkäät kaupunginosat tarjoavat monipuolisia matkaelämyksiä jokaiseen makuun. Sukella kaupungin vilinään, jossa kiireinen kuhina ja rauhalliset kävelykadut täydentävät toisiaan. Sieltä löytyvät myös rinta rinnan huippumodernit pilvenpiirtäjät ja 1700-luvulta peräisin oleva linnoitus. Lue alta lisää Dubain merkittävimmistä kaupunginosista.

Världens högsta byggnad Burj Khalifa i Dubai

Downtown Dubai

Nykyaikaisen Dubain keskipiste vaikuttavine pilvenpiirtäjineen, finanssikeskuksineen, maailmanluokan hotelleineen ja monine ostoskatuineen. Downtownin pilvenpiirtäjistä, joiden kruununa komeilee maailman korkein rakennus Burj Khalifa, on tullut Dubain maamerkki luoden mielikuvan kaupungista, jossa yksikään arkkitehdin unelma ei ole liian suuri toteutettavaksi.

Jos haluat nähdä pilvenpiirtäjien kohoavan aivan jalkojesi juuressa, sinun kannattaa kävellä Sheikh Zayed Road -katua pitkin. Näkemisen arvoinen on myös Dubai Fountain, joka on maailman suurin musiikin tahdissa tanssiva suihkulähde. Se sijaitsee Burj Khalifan juurella, mistä löytyy myös maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall.

Deira

Kaupungin pohjoisosassa virtaava pitkä ja kapea Dubai Creek -merenpoukama jakaa kaupungin kahteen osaan. Dubaille tunnusomaiset abra- ja dhow-veneet toimivat vesitakseina Dubai Creekin varrella sijaitsevien kaupunginosien välillä. Suosittelemme lämpimästi romanttista illallisristeilyä kuun loisteessa veneen lipuessa Dubai Creekiä pitkin

Dubai Creek virtaa pääosin Dubain vanhimpien kaupunginosien läpi. Merenpoukaman pohjoispuolella sijaitsee Deiran kaupunginosa. Tämä kulttuurien sulatusuuni on täynnä ihmisiä, kauppoja ja näyteikkunoita. Sieltä löytyvät muun muassa kuuluisat katetut basaarit, soukit, joissa voit tehdä todellisia löytöjä. Soukit tarjoavat melkein kaiken, mitä sydän halajaa, mutta kulta- ja maustekojut ovat niiden ehdoton vetonaula.

Bur Dubai

Dubai Creekin eteläpuolella, lähempänä ydinkeskustaa, sijaitsee Bur Dubain kaupunginosa. Bur Dubai on kaupungin vanhaa osaa, vaikka sitä onkin paikoittain myös modernisoitu. Shindagan ja Bastikayan alueilla veden äärellä tahti on rauhallisempi, ja täältä löytyy useita historiallisia kohteita. Jos haluat kokea historian havinaa, sinun kannattaa vierailla Dubai Museum -museossa. Sieltä käsin voit tutustua Al-Fahdi-linnoitukseen, joka on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista.

Shoppailuviikko? Kangassouk on kokemus aivan omaa luokkaansa. Vaatteiden ja kankaiden lisäksi Bur Dubai on tulvillaan kelloja, elektroniikkaa, koruja ja leluja kauppaavia liikkeitä. Nimenomaan ostoselämykset leimaavat myös Bur Dubain nykyaikaisimpia kortteleita. Suosittuun Burjumanin ostoskeskukseen pääsee helposti metrolla sen vihreää linjaa pitkin.

Täältä löytyy myös hotelleja kaikissa hintaluokissa – halpahotelleista huikeisiin luksushotelleihin. Viimeksi mainitussa kategoriassa voimme suositella erityisesti Grand Hyatt Dubai -hotellia, joka tarjoaa vierailleen peräti 13 (!) erilaista ravintolaa.

Jumeirah

Dubain rantaviiva on turistien unelma: valkoista hiekkaa ja rantahotelleja niin kauas kuin silmä kantaa. Persianlahteen ulottuvassa Jumeirahin kaupunginosassa on lisäksi paljon muutakin nähtävää kuin paratiisirannat, joista mainittakoon Jumeirah Beach ja Kite Beach. Voit tehdä ostoksia sydämesi kyllyydestä valtavassa Mall of Emirates -ostoskeskuksessa, järjestää hauskan retken Wild Wadi Waterparkiin, joka on yksi emiraatin parhaista vesipuistoista, tai heittäytyä yöelämän pyörteisiin.

Jumeirahista löytyy Dubaissa ensi kertaa vierailevalle kaksi pakollista nähtävyyttä –kaupungin tunnetuin hotelli Burj Al Arab sekä moderni ihme The Palm, joka on jättimäinen palmun muotoon rakennettu keinotekoinen saari.

Lisää oppaita