Burj Khalifa – opas maailman korkeimpaan rakennukseen

  1. 2 Lokakuu 2017
  2. Aktiviteetit

162 kerrosta pitää sisällään Armanin suunnitteleman hotellin, fantastisia ravintoloita ja useita näköalatasanteita, jotka tekevät Burj Khalifasta pakollisen pysähdyspaikan jokaiselle Dubain matkailijalle.

Dubain horisontti koostuu toinen toistaan hämmästyttävämmistä pilvenpiirtäjistä. Yksi niistä on kuitenkin ylitse muiden. Burj Khalifa, joka kohoaa 828 metriä meren pinnasta, on valmistumisestaan asti vuodesta 2010 ollut maailman korkein rakennus. Se on siis 196 metriä korkeampi kuin maailman toiseksi korkein rakennus.

Burj Khalifa, joka on rakennettu keskelle modernia Dubai Downtownia, ja josta on sisäänkäynti Dubai Mall -ostoskeskukseen, on ilo silmälle. 162 kerrosta pitää sisällään Armanin suunnitteleman hotellin, fantastisia ravintoloita ja useita näköalatasanteita, jotka tekevät Burj Khalifasta pakollisen pysähdyspaikan jokaiselle Dubain matkailijalle.

kerroksessa sijaitsevalta  At The Top -näköalatasanteelta on lyömättömät näkymät Dubai Cityn yli, Persianlahdelle ja autiomaahan.Jos korkeat paikat eivät saa jalkoja tutisemaan, voi ottaa yhden talon 57 hissistä aina 148. kerrokseen, jossa observatorio At the Top SKY sijaitsee.

Hinta matkasta Burj Khalifan huipulle riippuu ajankohdasta, jonka vierailulle pilvenpiirtäjään valitset. Aamuisin sekä iltaisin, jolloin liput ovat halvimmillaan, saa pääsylipusta maksaa noin 35 euroa. Hyvä vinkki on ottaa valmis iltaretki Dubaissa, joka yhdistää Burj Khalifan muihin kuuluisiin nähtävyyksiin – kuten esimerkiksi Burj Al Arab, Palm Jumeirah ja suihkulähde -esitykseen Dubai Mallilla.

Muut oppaat