Tehtävää Dubaissa: 24 tuntia Dubaissa?

  1. 20 Kesäkuu 2018
  2. Aktiviteter

Dubaissa tehtävää on valtava määrä. Kuka ties viihdyt siellä niin hyvin, että muutat lomasuunnitelmiasi?

Suuntautuuko matkasi jonnekin muualle kuin Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin, mutta sinulla on pitkä välilasku Dubaissa? Älä kuluta aikaa pelkästään tax free -myymälöissä maailman liikennöidyimmällä lentokentällä, Dubai International Airportissa. Hyödynnä sen sijaan mahdollisuus viettää päivä tai muutamia tunteja maailmankaupunkiin tutustuen.

Oli kyseessä sitten välilasku tai määränpäänä jokin toinen emiraatti, Dubai on mainio kohde 24 tunnin lomalle. Dubaissa tehtävää on valtava määrä. Kuka ties viihdyt siellä niin hyvin, että muutat lomasuunnitelmiasi?

Näin vietät välilaskua Dubaissa

Pääset lentokentältä kaupungin keskustaan vaivattomasti ja helposti. Voit jo etukäteen varata täydellisen välilaskupaketin, jos lennät Emirates-lentoyhtiöllä. Mutta voit yhtä hyvin hankkia väliaikaisen vierailuviisumin, jos olet juuri saapunut. Suuntaa askeleesi saavuttuasi hotelli- ja viisumiasioita hoitavalle tiskille, joka sijaitsee tuloaulassa.

Valitsitpa sitten Dubain kuljettajattoman metron, taksin tai bussin, matka Dubain keskustaan kestää 15–30 minuuttia.

Aamupäivä – lähde liikkeelle maailmanennätyksiä tarjoavasta Downtown Dubaista

Kuten sanottua, Dubai tarjoaa tehtävää ja nähtävää niin paljon, että kohtaat luultavasti runsauden pulan. Joskus tarjontaa voi olla vaikea hahmottaa, varsinkin jos käytettävänä on ainoastaan muutamia tunteja.

Maantieteellisesti vuorokauden vierailu kannattaa keskittää Dubain keskeisimpään kaupunginosaan, Downtown Dubaihin. Siellä sijaitsevat nimittäin kaupungin kuuluisimmat nähtävyydet. Kaikista silmiinpistävimpänä maailman korkein rakennus Burj Khalifa. Jos saavut Dubaihin aikaisin aamulla, sinulla on parhaimmat mahdollisuudet välttää pitkä jonotus uskomattomalle näkymälle, joka avautuu ylimmältä näköalatasanteelta.

Burj Khalifan juurella ennätysteema saa jatkoa maailman suurimman koreografioidun suihkulähteen, Dubai Fountainin, muodossa. Koe vähintään yksi näyttävä vesiesitys ohi kulkiessasi. Tiettyihin aikoihin päivästä vesiesitys järjestetään puolen tunnin välein. Dubai Fountain sijaitsee puolestaan aivan maailman suurimman ostosgallerian vieressä. Dubai Mall -ostokeskukseen ei mahdu pelkästään 1 200 myymälää, vaan myös Arabiemiraattien kuuluisin akvaario, Dubai Aquarium & Underwater Zoo, sekä KidZania- ja SEGA Republic -teemapuistot. Downtown Dubailla on oma metroasema, ja lähellä sijaitsee myös muotoilun mekkana tunnettu Dubai Design District d3.

Tehtävää Dubaissa – lounasta vanhassa Dubaissa

Vaatiko shoppailu Dubai Mall -ostoskeskuksessa veronsa? Ota metro pohjoisen suuntaan ja lounasta Dubain viihtyisässä vanhassa kaupunginosassa. Nauti paikallisista erikoisuuksista (Shawarma!) esimerkiksi Al Bait Al Qadeem Restaurant and Caféssa tai ylistetyssä Estrellas-ravintolassa. Lepohetken jälkeen on aika matkustaa perinteisellä abraveneellä Dubai Creekin (Dubainlahden) yli , kuljeskella vanhalle kaupungille tunnusomaisissa sisämarkkinapaikoissa, soukeissa, ja nauttia paikallisesta taiteesta.

Dubain historiasta ja kasvutarinasta kiinnostuneet voivat vierailla Dubai Museum -museossa ja vaikuttua emiraattien vanhimmasta rakennuksesta – Al Fahidi -linnoituksesta, joka on vuodelta 1787.

Människor på Kite Beach

Iltapäivä palmujen katveessa

Päivän toiselle puoliskolle suosittelemme retkeä kaupungin eteläisimpiin osiin. Haluatko viettää muutamia tunteja rannalla auringossa ennen jatkolentoa? Siinä tapauksessa kohteeksi kannattaa valita Jumeira Public Beach ja Kite Beach. Viimeksi mainitulta paratiisirannalta voit nähdä myös Dubain kuuluisimman luksushotellin, ikonisen Burj Al Arabin.

Vai oletko mieluummin liikkeessä? Silloin retki The Palm Jumeirah -palmusaarelle on varmasti unohtumaton. Aivan palmusaaren kärjessä sijaitsee upealle paikalle sijoitettu Atlantis The Palm -hotelli sekä Lähi-idän parhaaksi tituleerattu vesipuisto Aquaventure Waterpark.

The Palmsin juurella sijaitsee suhteellisen hiljattain rakennettu Dubai Marina. Valtava keinotekoinen laguuni mutkittelee tämän huippumodernin kaupunginosan läpi, ja sitä reunustavat maailman korkeimmat pilvenpiirtäjät asuntoineen, kahviloineen, huipputasokkaine ravintoloineen, myymälöineen, viiden tähden hotelleineen ja viihtyisine kävelyväylineen.

Burj Khalifa på natten

Dubai by night!

Onko jatkolennon lähtöön vieläkin aikaa? Dubaissa riittää tehtävää myös hämärän laskeuduttua. Kun olette nauttineet upeasta illallisristeilystä Dubai Marinassa auringon laskiessa horisonttiin, on aika katsastaa Dubain yöelämä.

Emiraatin asennoituminen alkoholiin muuttuu vuosi vuodelta vapaamielisemmäksi, jonka seurauksena Dubain aavikkomaisemiin ilmestyy yökerhoja kuin sieniä sateella. Parhaat rantajuhlat löytyvät Zero Gravity Beach -yökerhosta, kun taas palkittu yökerho White Dubai tarjoaa 360-asteisen näkymän maailmankaupunkiin Meydan Racecoursen katolta.

Katso lisää oppaita