Onko Dubaissa kallista? Näin nautit Dubaista pienellä budjetilla

  1. 18 Toukokuu 2018
  2. Aktiviteter

Tutkimusmatkailija, joka viihtyy matkalla ilman opasta, tutustuu Dubaihin helpoiten taksilla tai kaupungin kuljettajattomalla metrolla.

Monet pohtivat, voiko Dubaista saada mitään irti rajallisella matkabudjetilla. Huoli on aiheeton. Dubai tarjoaa paljon myös niille, jotka eivät voi tai halua tuhlata lomaansa suuria määriä rahaa.

Onko Dubaissa kallista? On ja ei. Olipa kyse sitten hotelleista, ravintoloista, kulkuvälineistä, kokemuksista tai aktiviteeteista, jokaisesta hintaluokasta löytyy jotakin. Aina ylellisistä luksusvaihtoehdoista, jotka maksavat huimia määriä Arabiemiirikuntien dirhameita (AED)halpoihin tai täysin ilmaisiin aktiviteetteihin.

Ilmainen on tunnetusti hyvä vaihtoehto, joten tässä muutamia vinkkejä lomatekemisiin, jotka rokottavat lompakkoa vain vähän.

Båt framför Dubai Fountain

Koe Dubai Fountainin vesishow’t – täysin ilmaiseksi

Dubain ei tarvitse olla kallis. Dubai Fountain kuuluu kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin. Maailman suurin koreografioitu suihkulähde sijaitsee Downtown Dubai -kaupunginosassa, Burj Khalifan ja The Dubai Mall -kauppakeskuksen välissä. Niin päivisin kuin öisinkin, säännöllisin väliajoin, Dubai Fountain tarjoaa upeita vesiesityksiä, jotka yhdistävät musiikin, valon ja veden. Illan jo hämärryttyä show on erityisen vaikuttava. Ja mikä parasta – Dubai Fountain on täysin ilmainen!

Två flickor i tunneln inuti Dubai Aquarium

Kurkista salaa Dubai Aquariumiin & Underwater Zoohon

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien parhaaseen akvaarioon ei ole vapaata pääsyä. Mutta jos kerran jo olet Dubai Fountainin lähettyvillä, voit samalla käydä Dubai Mall -kauppakeskuksessa ja vilkaista, miltä Dubai Aquarium & Underwater Zoo näyttää. Vaikka et menisikään käymään itse akvaariossa, myös ostoskeskuksen puolelta nähtävissä olevat vesisäiliöt ja uskomattomat kalat ovat kokemisen arvoisia.

Ihaile suurimpia nähtävyyksiä ulkopuolelta

Kaupungin merkittävimpien nähtävyyksien sisäänpääsymaksun maksaminen on luonnollisesti aiheellista, jos haluat kokonaisvaltaisen Dubai-kokemuksen. Mutta jos henkeäsalpaava näkymä maailman korkeimmasta rakennuksesta Burj Khalifasta, käynti ikonisessa luksushotellissa Burj Al Arabissa tai Dubai Framessa ei ole sinulle välttämättömyys, nämä nähtävyydet ovat vähintäänkin yhtä vaikuttavia, kun niitä ihailee ulkoapäin.

Rentoudu julkisessa puistossa

JLT Park tarjoaa täydellisen hengähdystauon lomailijoille, jotka kaipaavat lepoa pitkän kaupunkipäivän päätteeksi. Levähdä virheettömästi leikatulla nurmikolla kirjan parissa ja nauti rentouttavasta ilmapiiristä. Puistossa järjestetään myös ulkoilmaelokuvanäytöksiä. JLT Park sijaitsee lähellä Jumeirah Lakes Towers -pilvenpiirtäjiä ja on auki vuorokauden ympäri.

Strandremsan på Jumeirah Beach

Ilmaisia aurinkokylpyjä Dubain hiekkarannoilla

Suuri osa Dubain rantaviivasta koostuu laajoista paratiisirannoista. Useat näistä helmistä kuuluvat tosin rannikolle levittäytyneille hotelleille. Mutta ei hätää, tarjolla on myös yleisiä rantoja, joita saavat käyttää myös muut kuin tietyn hotellin asiakkaat. Auringonpalvonnasta kiinnostuneet voivat valita joko Jumeirah Open Beachin tai vesiurheilulajeja tarjoavan Kite Beachin.

Kuljeksi vanhassa kaupungissa ja basaareissa

Aitoja kulttuurielämyksiä metsästävän kannattaa suunnata askeleensa Dubain vanhoihin kortteleihin. Risteile Dubai Creekin yli perinteisellä abra-venetaksilla muutaman dirhamin hintaan ja koe kaupunki sellaisena, kuin se joskus ennen oli. Tämän jälkeen kannattaa ehdottomasti käyskennellä Dubain basaareissa, soukeissa. Vaikka et aikoisikaan ostaa mitään, kultaa, mausteita, hajuvesiä ja tekstiilejä tarjoavat soukit ovat pakollisia Dubai-nähtävyyksiä.

Tutustu kaupunkiin halvalla taksilla tai metrolla

Tutkimusmatkailija, joka viihtyy matkalla ilman opasta, tutustuu Dubaihin helpoiten taksilla tai kaupungin kuljettajattomalla metrolla. Ja mikä parasta, varsin kohtuulliseen hintaan. Taksin aloitusmaksu on päiväsaikaan muutaman dirhamin luokkaa ja saman verran maksaa myös metro. Onko Dubaissa siis kallista? Se riippuu matkailijasta!

Oppaat