Pysähdy nauttimaan Umm Al Qaiwainista

Naapuriemiraattiensa Sharjahin ja Ras Al Khaimahin välissä piilottelee Umm Al Qaiwainin emiraatti. Emiraatti on pinta-alaltaan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien toiseksi pienin, ja se sijaitsee maan pohjoisosassa Persianlahden rannikolla. Ilmasto on luonnollisesti erittäin kuuma, ja vuosittainen sademäärä on varsin pieni. Emiraatin merellinen sijainti tarjoaa kuitenkin merituulen viilentäviä tuulahduksia kesän paahtavaan kuumuuteen.

Umm Al Qaiwainin turismi on keskittynyt ennen kaikkea Persianlahden rannoille, vaikka emiraatti ulottuu myös mantereen sisäosiin. Samaisen rannikon edustalla sijaitsee seitsemän upeaa hiekkasaarta, joita ympäröivät mangrovemetsät. Näistä kolme, Al Sinniyah, Jazirat Al Ghallah ja Al Keabe, ovat ihailtavissa Umm Al Qaiwainin vanhasta kaupungista, jonka satama-alueelta löytyy edelleen kaupungin alkuperäisten asukkaiden korallista valmistamia kivitaloja.

Vaikka emiraatti ei yllä suosiossa Dubain tai Abu Dhabin kaltaisten emiraattien tasolle, sillä on takanaan pitkä historia. Erilaiset aktiviteetit ja nähtävyydet odottavat heti kulman takana matkailijaa, joka malttaa pysähtyä ja katsella ympärilleen. Muista nämä matkustaessasi Umm Al Qaiwainiin:

Dreamland Aqua Park

1990-luvulla perustetun vesipuiston tunnuslause kuuluu ”ilo on kaikkien oikeus”. Esimerkiksi Dubaihin läpikulkumatkalla olevat voivat vuokrata vesipuiston läheisyydestä mökin ja pysähtyä kokemaan, mitä Lähi-idän edelleen suurimmalla perhenähtävyydellä on tarjottavana. Vieraile vesipuistossa virtuaalisesti vaikka heti!

Umm Al Qaiwainin linnoitus

Linnoitus oli alkujaan emiraatin hallitsijan koti ja vartioi vanhan kaupungin sisäänkäyntiä. Linnoituksesta pystyi pitämään silmällä merta sekä lahdenpoukamassa sijaitsevaa kaupunkia. Myöhemmin linnoitus toimi poliisiasemana ja sen jälkeen museona, jossa on esillä useita alueen esihistoriallisesta ajasta kertovia esineitä.

Vanha satama

Umm Al Qaiwainin vanha satama sijaitsee kaupungin vanhassa osassa, josta löytyy myös perinteinen veneveistämö, jossa taitavat käsityöläiset vieläkin rakentavat perinteisiä arabialaisia dhow-veneitä.

Aktiviteetteja Umm al-Qaywayn lähellä

Seitsemän emiirikuntaa - seitsemän loistavaa matkakohdetta