Valokuva : Huzaifa Sheikh

Sharjah – Arabiemiraattien kulttuurin kehto

Ainoastaan puolen tunnin matkan päässä Dubaista sijaitseva Sharjah jää joskus kyseisen maailmankaupungin varjoon. Ja aivan syyttä, sillä tämä kulttuurin helmi tarjoaa suuren valikoiman jännittäviä itämaisia nähtävyyksiä. Sharjahissa voit risteillä kanaaleissa perinteisellä dhow-veneellä, vierailla kaupungin lukuisissa museoissa ja ihailla Al Noorin moskeijan kupoleita.

Paras lähtöpiste emiraattien tutkimiselle

Jos tarkoituksesi on tutustua perusteellisesti Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin ja vierailla mahdollisimman monessa emiraatissa, sinun kannattaa valita Sharjah matkasi tukikohdaksi. Tutkimusmatkat joka puolelle maata onnistuvat nimittäin hyvin juuri tästä emiraatista käsin. Sharjahilla on rajanaapurinaan kaikki muut Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien emiraatit: Abu Dhabi suoraan etelässä, Dubai lännessä, Ajman luoteessa, Umm Al Qaiwain pohjoisessa ja Fujairah sekä Ras Al Khaimah idässä. Lisäksi kaakosta löytyy naapurimaa Oman. Sharjah on Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien kolmanneksi suurin emiraatti ja ainoa, jolla on rannikkoa sekä Persianlahdella että Omaninlahdella.

Täydellinen terveyslomakohde

Kuntoile ja voi hyvin Sharjahissa. Emiraatti suhtautuu tiukasti alkoholiin, sillä sen asukkaista suurin osa on muslimeita. Siksi Arabiemiraateissa kannattaa panostaa kehon ja sielun hyvinvointiin. Pääset helposti retkeilemään ja nauttimaan koko maan luonnonalueista. Jos lisäksi majoitut Sharjahin kaupungissa, kylpylät ja liidunvalkoista rannikkoa halkovat rantatiet odottavat sinua ainoastaan kivenheiton päässä. Emiraatti panostaa omaan terveysprofiiliinsa ja on valittu yhdeksi maailman terveysjärjestö WHO:n terveeksi kaupungiksi (WHO Healthy City).

Strand i Sharjah

Aktiviteetit

Sharjahissa on runsaasti kulttuuria sekä useita koulutusinstansseja. Tämän ansiosta emiraatti pystyy tarjoamaan monipuolisesti erilaisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Suosittelemme tutustumaan ainakin seuraaviin nähtävyyksiin:

Al Majaz Waterfront

Rentoudu upeassa puistossa Khalid Lake -järven rannalla. Nauti ateria yhdessä veden ääreen sijoitetuista ravintoloista tai kävele puiston vehreissä osissa.

Al Hisn Sharjah

Sharjahin linnoitus, joka rakennettiin 1800-luvulla ja tuhottiin 1970-luvulla, on nyt kunnostettu museoksi.

Sharjah Light Festival

Sharjahin valofestivaali on jokavuotinen valoshow, joka levittäytyy ympäri kaupunkia. Festivaalilla käytetään viimeisintä valotekniikkaa, ja se on vuosi vuodelta suurempi ja vaikuttavampi. Muun muassa kaupungin maamerkit ja moskeijat valaistaan innovatiivisella kolmiulotteisella valotekniikalla muutamaksi yöksi.   

Sharjahin akvaario

Vieraile Sharjahin akvaariossa, johon on kerätty yli 250 merellistä lajia.

Aktiviteetteja Sharjahissa

Seitsemän emiirikuntaa - seitsemän loistavaa matkakohdetta