Ras Al Khaimah – aktiiviselle matkailijalle

Ras Al Khaimahin emiraatti sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Dubaista pohjoiseen. Matkakohteen suosio kasvaa räjähdysmäisesti, erityisesti aktiivisten matkailijoiden keskuudessa. Miksi? Maailman huomio on kiinnittynyt monipuoliseen ja edulliseen Ras Al Khaimahiin. Muiden Arabiemiirikuntien tavoin Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pohjoisin emiirikunta tarjoaa maailmanluokan rantoja ja ostospaikkoja. Mutta toisin kuin esimerkiksi Dubaissa, emiraatissa on myös majesteettisia vuoristoalueita, jotka kohoavat autiomaan hiekasta.

Matkakohde kuntoilijoille

Ras Al Khaimahin ympäristö tarjoaa mahdollisuudet kaikenlaisille aktiviteeteille. Matkailijat valitsevat tavallisesti juuri tämän emiraatin, koska se on lähellä kiipeily-, vaellus- ja pyöräilymahdollisuuksia. Täältä löytyy Yhdistyneiden arabiemiirikuntien korkein vuorenhuippu, upeita golfkenttiä ja laajat vesiurheilumahdollisuudet.

Ras Al Khaimahin seikkailu- ja ulkoiluaktiviteettien tarjonta on omassa luokassaan Arabiemiirikunnissa. Emiraatin liidunvalkoisilla hiekkarannoilla voit kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja, kuten nousuvarjoilua, snorklausta, sukellusta, vesilautailua ja purjehdusta. Jazirah Aviation Clubissa voit kokeilla riippuliitoa ja saada ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä Arabiemiirikuntien fantastisen rannikon lintuperspektiivistä. Challenging Adventure Center tarjoaa luonnonläheisiä aktiviteettejä – kuten kiipeilyä, köyden avulla laskeutumista, melontaa ja maastopyöräilyä. RAK Trackista löytyy emiraatin paras kartingrata nopeudesta ja adrenaliinista pitäville.

Vuosittain Ras Al Khaimah -puolimaraton on järjestetty emiraatissa vuodesta 2007 lähtien. Tapahtuma on onnistunut kääntämään puoleensa urheilutoimitusten katseet ympäri maailmaa, ja järjestäjät panostavat paljon juoksukilpailun markkinointiin houkutellakseen eliittijuoksijoita eri puolilta maailmaa. Jo silloin kun kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, kenialainen Samuel Wanjiru onnistui lyömään maailmanennätyksen.

Saa lisää inspiraatiota lukemalla Ras Al Khaimahin seikkailuoppaamme!

Ras Al Khaimah lapsiperheille

Ras Al Khaimah sopii mainiosti myös lapsiperheille. Emiirikunnan rannikolla on pitkät kirkkaansiniset rantakaistaleet joilta löytyy tilaa kaikille uimareille. Vaikka monet pitävät enemmän lämpimästä merivedestä, vierailu Iceland Water Park -teemapuistossa tuottaa harvoin pettymyksen. Vesipuisto kuvastaa Islannin maisemaa, ja siellä on mm. maailman korkeimmat keinotekoiset vesiputoukset ja joukko jättimäisiä vesiliukumäkiä.

Iceland Water Park i Dubai

Hieman rauhallisemman perheaktiviteetin tarjoaa vierailu Al Jazirah Al Hamrassa – aavemaisessa rannikkokaupungissa. Kaupungin asukkaat saivat 1800-luvulla elantonsa helmenkalastuksesta, mutta viimeiset asukkaat hylkäsivät kaupungin 1960-luvulla. Vieläkin enemmän tietoa alueen 7000-vuotisesta historiasta saat vierailemalla 1500-luvulta peräisin olevalla Dhayah Fort -linnoituksella ja Ras Al Khaimahin kansallismuseossa!

Tämän jälkeen voit hakea vaihtelua perhelomaan shoppailemalla Al Hamra -ostoskeskuksessa tai tekemällä päiväretken Dubaihin, joka on vain tunnin ajomatkan päässä.

Al Sawan Camel Track – Arabiemiirikuntien vastaus raveille

Haluatko lyödä vetoa hevosista? Al Sawan Camel Track on lähimpänä raveja, mihin voit päästä Arabiemiirikunnissa. Siellä näet ratsastajia kilpailemassa kamelien selässä päätä huimaavassa vauhdissa.

Varaa nyt!

Aktiviteetteja Ras Al Khaimahissa

Seitsemän emiirikuntaa - seitsemän loistavaa matkakohdetta