Valokuva : Jakub David

Arabiemiirikuntien itäinen helmi – Fujairah

Fujairahin emiraatti jakautuu kahteen erilliseen maa-alueeseen, jotka kattavat suurimman osan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien itärannikosta, joka rajoittuu Intian valtamereen kuuluvaan Arabianmereen. Fujairah on tunnettu mahtavista vuorenhuipuista ja liidunvalkeista hiekkarannoista. Kokonaisvaltaista rentoutumista all-inclusive-hotellissa vai aktiivista ulkoilua – täällä kaikkien toiveet voidaan yhdistää.

Pulahda Al Aqua Beachin vesiin, vieraile Arabiemiirikuntien vanhimmassa moskeijassa Bidyassa, maistele paikallisia herkkuja Khorfakkanin kalamarkkinoilla, lähde jeeppisafarille Musandam Dibbaan tai päivämatkalle lähellä sijaitsevaan Dubain metropoliin (2 tunnin ajomatka).

Fujairah on matkakohde, joka tarjoaa täydellistä rentoutumista lapsiperheille, ja myös täydellinen valinta matkailijoille, jotka haluavat lomalta vähän kaikkea. Emiraatti on myös loistava valinta niille, jotka etsivät luonnonläheistä matkakohdetta ja kokemusta.

Fantastinen matkakohde kahden tunnin päässä Dubaista

Fujairah sijaitsee Arabian niemimaan itäisellä puolella, Intian valtamereen rajoittuvalla rannikolla. Autolla pääsee Dubaihin kahdessa tunnissa, ja esimerkiksi Ajmanin ja Ras Al Khaimahin emiraatteihin on sitäkin lyhyempi matka. Rannat ovat kymmeniä kilometrejä pitkiä liidunvalkeita hiekkarantoja, jotka tarjoavat loputtomat mahdollisuudet auringonottoon ja uintiin. Tämä pätee varsinkin Al Aqah Beachin suosikkirantaan, jossa on lisäksi useita eksklusiivisia rantalomakeskuksia. Fujairahissa on myös harvoin suurempia aaltoja tai virtauksia, joten emiraatti onkin Arabiemiirikuntien todellinen snorklauskeskus.

Kvinna och barn på Al Aqah Beach

Fujairah tarjoaa Arabiemiirikuntien kauneimpiin lukeutuvia alueita, paljolti upeiden vuoristojen ansiosta. Se tekee myös tästä emiraatista suositun kohteen monille ulkoilusta pitäville matkailijoille. Arabian niemimaan korkein vuoristoketju, Hajarvuoristo, kulkee pitkin Omanin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien itärannikkoa. Tämän ansiosta Fujairah on täydellinen lähtökohta aktiivisille matkailijoille, jotka haluavat kokea mahtavat vuoristomaisemat.

Lue Hajarvuoristo-oppaamme!

Majoitu upeissa hotelleissa meren äärellä

Persianlahden ja Intian valtameren yhtymäkohdassa on useita ensiluokkaisia hotelleja, joiden tarjoamien kokonaisvaltaisten palveluiden ansiosta pystyt nauttimaan lomastasi täysin rinnoin.

Fairmont Fujairah Beach Resort sopii mainiosti ulkoilusta ja terveydestä kiinnostuneille matkailijoille. Hotelli on suunniteltu erityisesti niille, jotka haluavat pysyä aktiivisina lomansa aikana.

Radisson Blu Resort Fujairah on all-inclusive-hotelli, jossa rentoutuminen on keskipisteessä. Oman rannan, erinomaiset allasalueet ja herkullisia ruokia tarjoava hotelli sopii erinomaisesti sekä lapsiperheille että pariskunnille.

Varaa nyt!

Aktiviteetteja Fujairahissa

Seitsemän emiirikuntaa - seitsemän loistavaa matkakohdetta