Valokuva : Katarina Premfors

Kaikki tietämisen arvoinen Dubaista

Aina aurinkoinen ja lämmin ilmasto. Moderni maailmankaupunki kohtaa paratiisirannat. Dubaita on kutsuttu Lähi-idän vastaukseksi niin Miamille kuin Las Vegasille. Mutta mikään vertailu ei oikeastaan anna oikeutta kaupungille. Dubain ainutlaatuinen yhdistelmä upeita rakennuksia, ainutlaatuisia aktiviteetteja, ruokaelämyksiä ja rikasta kulttuurielämää – keskellä autiomaata – on koettava omin silmin.

Reilun 6 tunnin lennon jälkeen voit grillata hiekkadyyneillä, ihastella maisemia maailman korkeimmasta rakennuksesta Burj Khalifasta, uida ikonisen Palmusaaren satumaisilla rannoilla ja lasketella sisätiloissa – saman vuorokauden aikana.

Dubai on likimain yhtä suuri kuin Kap Verde, kun taas asukasluvultaan (2,4 miljoonaa asukasta vuonna 2015) se vastaa Tukholman lääniä. Emiirikunta perustettiin vuonna 1833 Bur Dubain kalastajakylän yhteyteen. Arabia on virallinen kieli, kun taas englanti on kansainvälinen apukieli. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että liikennemerkit ovat arabiaksi ja englanniksi, samalla kun autojen rekisterikilvet ovat eurooppalaisen standardin mukaisia.

Täällä Visit UAE:ssä olemme koonneet runsaasti oppaita ja hyödyllisiä tietoja siitä, mitä voit tehdä Dubain matkasi aikana, mutta haluamme jo nyt antaa 5 vinkkiä Dubain aktiviteeteista:

5 asiaa, joita et saa missata Dubaissa

1. Näkymät Burj Khalifasta

Dubaissa on sijainnut vuodesta 2010 lähtien maailman korkein rakennus, Burj Khalifa. Valtava julkisivu kohoaa kokonaiset 828 metriä kohti taivasta. Voit majoittua Burj Khalifan omassa hotellissa, joka sijaitsee rakennuksen puolessa välissä, tai vierailla 124. ja 148. kerroksessa sijaitsevissa näköalapaikoissa. Eikä vierailun arvoinen ole pelkästään rakennus. Burj Khalifan yhteydessä on mm. valtava puisto ja maailman suurin ostoskeskus, Dubai Mall.

2. Luksusta Burj Al Arabissa

Niin korkea kuin Burj Khalifa, niin ikoninen ja eksklusiivinen on purjetta muistuttava 5 tähden luksushotelli, Burj Al Arab. Sisustuksessa käytetään vain kaikkein eksklusiivisimpia materiaaleja, ravintolat ovat maailmanluokan ruokapaikkoja ja hotellissa ei ole standardihuoneita vaan vain sviittejä, joista pienin on kooltaan 169 m². Ne, joilla ei ole mahdollisuutta yöpyä luksushotellissa, voivat kuitenkin nauttia hotellissa aivan erityisen lounaan. Tai miksipä et kävisi hotellissa iltapäiväteellä?

3. Laskettelua kesähelteellä

Mall of the Emirates -ostoskeskuksessa on keinotekoinen hiihtokeskus Ski Dubai, joka koostuu viidestä rinteestä, joista pisin on 400 metriä. Joten niille, jotka haluavat tehdä jotain täysin muuta aurinkolomansa aikana ja paeta kuumaa ulkoilmaa, Dubain omat laskettelurinteet tarjoavat vaihtoehdon.

4. Upeita vesipuistoja

Barn leker i vattnet i Dubai

Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat täynnä mielettömiä vesipuistoja kaikenikäisille. Niitä on tietenkin Dubaissa lukuisia, ja useilla niistä on oma ainutlaatuinen teemansa. Atlantis The Palm -hotellikompleksilla on oma Aquaventure-vesipuistonsa, ja kivenheiton päässä Burj Al Arabista sijaitsee Wild Wadi Waterpark™. Lapsiperheille käynti vesipuistossa on itsestäänselvä aktiviteetti. Lue Arabiemiirikuntien vesipuisto-oppaamme. 

5. Valtava kulttuuritarjonta

Dubaissa on runsas kulttuuritarjonta – kaikkialta maailmasta. Yhä vain suurempien turistimäärien ja eri kansallisuuksien kirjon ansiosta Dubaissa on paljon koettavaa. Dubaissa on mm. moderni, arkkitehtien suunnittelema oopperatalo. Emiirikunnassa on useita kauniita moskeijoita, ja voit myös tutustua sen eri souk-markkinoihin. Yhä suositumpi on myös Dubain taidealue, Al Quoz. Alkujaan sen muodostivat parisenkymmentä taidegalleriaa, mutta sittemmin se on kasvanut lähes 50 000 m²:n suuruiseksi kaupunginosaksi, jossa on tarjolla muotia, musiikkia, ruokaa ja kulttuuritapahtumia.

Varaa nyt!

Aktiviteetteja Dubaissa

Seitsemän emiirikuntaa - seitsemän loistavaa matkakohdetta