Vieraile Abu Dhabissa, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupungissa

Noin 1 miljoonan asukkaan Abu Dhabi on Arabiemiraattien pääkaupunki. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pinta-alaltaan suurin emiirikunta ansaitsee asemansa. Tervetuloa maailmanluokan kaupunkiin, jonka siluetti on vähintään yhtä futuristinen kuin Dubain ja jonka aktiviteettitarjonta tuntuu loputtomalta. Abu Dhabi sijaitsee T:n muotoisella saarella, jossa urbaani manner yhtyy Persianlahteen liidunvalkoisten hiekkarantojen kautta. On vaikea ymmärtää, että muutama vuosikymmen sitten samainen paikka koostui pienestä vaatimattomasta kalastajakylästä.

Abu Dhabi on maan poliittisen ja teollisen toiminnan dynaaminen keskus. Samalla – Arabiemiraattien pääkaupungin asemassaan – kaupunki on valtaisa, kulttuurin ja kaupankäynnin kohtaamispaikka. Lisäksi emiraatin rakennusosaamisella varmistetaan tulevaisuuden yhteiskuntien suunnittelu ja luominen.

Abu Dhabi – elämysten emiirikunta

Arabiemiirikuntien muiden emiraattien tavoin Abu Dhabi on täynnä elämyksiä, aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Ilmasto on lämmin ja kilometrien pituinen ranta, Corniche Beach, sijaitsee lähellä keskustaa.

Pääkaupungissa riittää tietenkin luksusliikkeitä. Muista vierailla jättimäisissä Yas Mall– ja Marina Mall -ostoskeskuksissa.

Hauskanpidosta ja elämyksistä ei ole puutetta Abu Dhabissa tai muissa emiraateissa. Ferrari World on suosittu teemapuisto, joka tarjoaa rajattomasti koettavaa. Voit testata rohkeuttasi nousemalla maailman nopeimman vuoristoradan, Formula Rossan kyytiin.

Abu Dhabi on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pinta-alaltaan suurin emiraatti, minkä ansiosta se tarjoaa paljon mahdollisuuksia seikkailuun pääkaupungin rajojen ulkopuolella. On vaellusreittejä, ja niille, jotka haluavat kokeilla ratsastusta, valtavia talleja löytyy hieman pääkaupungin ulkopuolelta.

Kaikkien Abu Dhabin kävijöiden on ehdottomasti koettava mahtava Šeikki Zayedin moskeija. Jättiläismäisessä, kullalla koristetussa valkoisessa moskeijassa on tilaa 40 000 palvojalle.

Masdar – ekologinen kaupunki

Hieman pääkaupungin ulkopuolelle rakennetaan parhaillaan kokonaan uusi kaupunki, Masdar. Masdar-aloitteen tavoitteena on tehdä kaupungista maailman ekologisin paikka. Ei autoja, hiilidioksidipäästöjä tai jätteitä.

Kaupunkirakentamisen ensimmäisen vaiheen laskettiin valmistuvan vuonna 2015, kun taas koko kaupungin on tarkoitus valmistua vuoteen 2025 mennessä. Masdarin asukasluvuksi on suunniteltu noin 50 000 asukasta, ja toivomuksena on, että kaupunki tulee olemaan kestävän kehityksen esikuva maailmanlaajuisesti mm:

  • käyttämällä keskitettyä tuuli- ja aurinkoenergiaa
  • käyttämällä uudelleen, kierrättämällä ja kompostoimalla jätettä
  • edellyttämällä, että rakennustuotteet sisältävät runsaasti kierrätettyjä ja kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja
  • säilyttämällä tai sijoittamalla uudelleen kasvi- ja eläinlajeja
  • edellyttämällä, että työolot ja palkat ovat oikeudenmukaisia ja heijastavat kansainvälisiä standardeja

Masdarin rakentaminen on täydessä vauhdissa, ja yritykset ja laitokset ovat jo aloittaneet toimintansa kaupungissa. Kysymys kuuluu, onko mahdollista luoda kaupunki ilman autoja, hiilidioksidipäästöjä tai jätettä. Se jää nähtäväksi, mutta aloite on jo hyvässä vauhdissa. Masdarin alullepanijoina ovat Arabiemiraattien hallitus ja Maailman luonnonsäätiö WWF.

Lue alta muista jännittävistä aktiviteeteista lähellä Abu Dhabia.

Varaa nyt!

Aktiviteetteja Abu Dhabissa

Seitsemän emiirikuntaa - seitsemän loistavaa matkakohdetta