Kokeile maailman pisintä köysirataa Ras Al Khaimahissa!

Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien korkein vuorenhuippu on nimeltään Jebel Jais, ja se sijaitsee Ras Al Khaimahin emiraatissa. Jebel Jaisin vuorijono ei tarjoa nykyisin enää pelkästään vaellus- ja kiipeilymahdollisuuksia aktiivisille turisteille. Nämä suositut aktiviteetit ovat jääneet maailman pisimmän köysiradan varjoon.

Kuinka pitkä maailman pisin köysirata on? Maailman pisin köysirata on peräti 2,83 km (!) pitkä. Sen pituus vastaa noin 28 jalkapallokenttää. Rata ei luonnollisestikaan sovellu korkeanpaikankammoisille tai niille, jotka mielellään välttävät kovaa vauhtia. Huimapäät voivat lentää teräsmiesasennossa 150 kilometrin tuntinopeudella peräti 1,7 km:n korkeudella merenpinnasta maailman pisimmän köysiradan pisteeltä toiselle.

Kokemus kestää kahdesta kolmeen minuuttiin, ja tämän lähemmäksi ihminen ei pääse kokemaan, miltä korkealla liitävästä petolinnusta tuntuu. Maailman pisintä köysirataa operoiva yritys, Toroverde, kuvaa matkaa kotkan lennoksi taivaan halki. Lähtöpaikka sijaitsee Via Ferrata -alueella, josta on muodostunut keskeinen paikka Jebel Jaisin ja Ras Al Khaimahin ulkoiluaktiviteeteille.

Tavoitelistaasi ilmestyi juuri yksi kohta lisää!

Maailman pisin köysirata lyhyesti:

  • Mukana arvovaltaisessa Guinnesin ennätysten kirjassa 
  • Kokonaisuudessaan 2,83 km pitkä
  • Pituus vastaa noin 28 jalkapallokenttää
  • Nousee 1,7 km merenpinnan yläpuolelle
  • Rata voi kiihtyä jopa 150 kilometrin tuntinopeuteen

 

Muuta kartan korkeutta

Aktiviteetit

Oppaat

Hotellit