Valokuva : Weimer Jessica

Maista paikallista pikaruokasuosikkia, shawarmaa

Dubain monet loistokkaat premium-ravintolat antavat helposti sen kuvan, että kaupunki tarjoaa ensisijaisesti fine dining -ruokapaikkoja. Mutta se ei ole koko totuus. Edullisten ruokapaikkojen valikoima on vähintään yhtä suuri.  Sinun ei esimerkiksi tarvitse kävellä kauas törmätäksesi kioskiin, jossa tarjoillaan paikallista pikaruokasuosikkia, shawarmaa. Eri puolilla Arabiemiirikuntia on tietenkin lukuisia shawarmaa tarjoavia ruokapaikkoja. Dhiyafa Streetillä Dubaissa sijaitseva Al Mallah on yksi niistä, ja se tunnetaan erinomaisesta shawarmastaan.

Sana shawarma on peräisin turkinkielisestä sanasta çevirme ja tarkoittaa suurin piirtein kiertävää/pyörivää ja viittaa siis valmistustapaan – lihaa grillataan pystysuunnassa pyörivässä vartaassa. Tämä ruokaperinne, jossa pinotaan valmistuksen aikana kypsyvästä lihasta leikattavia viipaleita, kehittyi 1800-luvun ottomaanien valtakunnan aikana. Tätä ryhdyttiin kutsumaan nimellä döner kebab, joka toimi inspiraation lähteenä Lähi-idän shawarmalle, Kreikan gyrokselle ja jopa Meksikon tacos al pastorille.

Mitä shawarma oikeastaan on?

Shawarma on kebabia muistuttava maukas ruokalaji, jossa yleensä lammasta, kanaa, kalkkunaa, naudanlihaa tai vasikanlihaa oleva leikattu liha on kääritty ohueen leipään. Tunnusomaista ruokalajille on maustepippurin ja viinietikan lihalle antama erottuva maku. Kebabin tavoin liha valmistetaan grillaamalla sitä pyörivässä vartaassa. Shawarmaa syödään tavallisesti tabboulehin (libanonilainen persiljasalaatti), fattoushin (libanonilainen kasvissekoitus), taboon-leivän, tomaatin ja kurkun kera. Täyte voi koostua erilaisista kastikkeista ja lisukkeista, kuten tahini, hummus, säilötty nauris ja amba. Ambaa käytetään tyypillisesti mausteena intialaisissa sekä monien Lähi-idän maiden ruoissa. Se on hapahko mausteseos, joka sisältää muun muassa mangoa, etikkaa ja kurkumaa. Sana amba tulee sanskritin kielestä ja tarkoittaa nimenomaan mangoa.

Tiesitkö, että myös Dubaissa on Legoland? Täydellinen matkakohde lapsiperheille, jotka haluavat kokea tämän tanskalaisen klassikon taatusti aurinkoisessa säässä!

Muuta kartan korkeutta

Lisää ravintoloita

UAE:n matkaoppaat

Hotelleja UAE.ssä