Dubai Mall – maailman suurin ostoskeskus

Tervetuloa Mall of Dubaihin, maailman suurimpaan ostoskeskukseen! Dubaista on kehittynyt yksi shoppailusta kiinnostuneiden ykköskohde. Dubai Mall on kaupungin laajojen ostosmahdollisuuksien kruununjalokivi. Ei siis yllätä, että sieltä löytyy kaikkea!

Dubal Mall -ostokeskuksessa on yli 1200 myymälää neljässä eri kerroksessa, yli 150 ruokapaikkaa, 22 elokuvateatteria, jääkiekkokaukalo, yksi maailman suurimmista suolaisen veden akvaarioista sekä useita tyylikkäitä hotelleja. Suuri määrä myymälöitä mahdollistaa runsaan tarjonnan kaikissa mahdollisissa hintaluokissa – maailmankuuluista ketjuista eksklusiivisiin muotitaloihin.

Isbanan i Dubai Mall

Ympäristö

Dubail Mall sijaitsee keskeisellä paikalla Burj Khalifan alapuolella ja Dubai Fountainin vieressä. Intensiivisen ostospäivän päätteeksi voit siis vielä helposti vierailla Burj Khalifassa tai rentoutua ihailemalla upeaa Dubai Fountain -suihkulähdettä.

Maailmanennätyksiä toisensa perään

Sen lisäksi, että Dubai Mall on ”maailman suurin ostoskeskus”, myös sen sisältä  löytyy useita varsin mielenkiintoisia maailmanennätyksiä:

  • Dubai Aquarium -akvaariota ympäröi nimittäin maailman suurin pleksilasi, joka on 33 metriä leveä, 8,3 metriä korkea ja lähes metrin paksuinen.
  • Maailman suurin karkkikauppa, Candylicious, on pinta-alaltaan noin 930 neliömetriä.
  • Maailman suurin OLED-näyttöpaneeli koostuu 820 televisioruudusta, jotka muodostavat 50 metriä leveän ja 14 metriä korkean näytön. Valtavan kokoinen näyttörakennelma on sijoitettu Dubai Aquariumin pleksilasin yläpuolelle.

Dubai Mall on siis vertaansa vailla oleva kokemus, ja siellä voi helposti kuluttaa useita tunteja lomastaan. Jos aikaa on kuitenkin vain rajoitetusti, suosittelemme katsastamaan ainakin nämä: 

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Två flickor i tunneln inuti Dubai Aquarium

Dubai Aquarium & Underwater Zoo sijaitsee ostoskeskuksen pohjakerroksessa. Akvaariossa on esillä 140 merellistä lajia, muun muassa haita ja rauskuja sekä maailman suurin kokoelma hietahaita. Asukkaita tässä maailman suurimpiin kuuluvassa suolaisen veden akvaariossa on siis yhteensä tuhansia. Vesisäiliössä on vettä peräti 10 miljoonaa litraa. Akvaarion asukkaisiin voi tutustua alapuolella kulkevasta tunnelista, veneestä, jossa on läpinäkyvä runko tai jättiläismäisen pleksilasin toiselta puolelta.

KidZania

KidZania on täydellinen lasten leikkimaailma, joka yhdistää oppimisen ja viihteen. Interaktiivinen teemapuisto kannustaa oppimaan leikin kautta ”edutainment”-käsitteen mukaisesti (termi on yhdistelmä englannin kielen sanoista education & entertainment).

SEGA Republic

Peräti 7 100 neliömetrin kokoinen SEGA Republic -teemapuisto on omistettu ennen kaikkea ikoniselle 90-luvun Sonic the Hedgehog -pelille. Puistossa vierailijat voivat pelata yli 150 peliä, suorittaa erilaisia esteratoja ja uskaltautua vauhdikkaisiin huvipuistolaitteisiin. SEGA Republic sulki ovensa vuonna 2017 SEGAn lisenssin umpeuduttua, mutta puiston avaamista uudestaan suunnitellaan parhaillaan.

Ai niin! Dubai Mallista löytyy (tietenkin) myös jättikokoinen dinosaurus!

Dinosaurie i Dubai Mall

Muuta kartan korkeutta

Lisää shoppailua

UAE:n matkaoppaat

Hotelleja UAE:ssä