Valokuva : Sam Dogan

Palm Jumeirah – moderni ihme

Palmusaaresta, Palm Jumeirahista, jota kutsutaan myös nimellä The Palm, on tullut koko Dubaita leimaavan loputtoman rakentamisen tunnusmerkki. Palm Jumeirah on osa Dubain rannikolle rakennettavan kolmen keinotekoisen saaren kokonaisuutta. Kaikki “niemimaat” ovat samanmuotoisia muistuttaen 16-lehtistä palmupuuta. Sitä ympäröi kolme pitkää ja kapeaa saarta, joiden tehtävänä on suojata palmun latvaa ja runkoa meren aalloilta.

The Palm ulottuu 5 kilometrin päähän rannikosta, ja sinne on rakennettu Dubain kalleimpiin kuuluvia asuntoja sekä luksushotelleja. Atlantis The Palm -hotelli ja sen 1 539 huonetta ovat saaneet kunniapaikan palmun latvan yläpuolella. Eikä ylellisyys lopu suinkaan tähän. Palmusaarella sijaitsee myös palkittu luksushotelli Jumeirah Zabeel Saray, jossa toimii muun muassa yksi Arabiemiirikuntien parhaimmista ja suurimmista kylpylöistä, Talise Ottoman Spa. Palm Jumeirah on kasvattanut Dubain rantaviivaa 78 kilometrillä. Keinotekoinen saari on kokonaiset 5 km pitkä ja 5 km leveä. Mantereen ja palmusaaren uloimman pisteen välillä voi liikkua helposti yksiraiteisella junalla.

Toppen av stammen på Palm Jumeirah
Foto: Roman Logov

Näin Palm Jumeirah rakennettiin

Palmusaaren rakentaminen alkoi kesäkuussa 2001. Näin monimutkaisen rakennusurakan – viisi kilometriä pitkän ja leveän palmusaaren rakentaminen mereen, jossa veden syvyys on kymmeniä metrejä – odotettiin kestävän 15 vuotta. Tosiasiassa Palm Jumeirah valmistui viidessä vuodessa, ja ensimmäisen asunnon avaimet luovutettiin vuonna 2006. Lokakuussa 2007 Palm Jumeirah nimettiin maailman suurimmaksi keinotekoiseksi saareksi, ja samanaikaisesti yli 500 perhettä oli asettunut asumaan saarelle.

Palm Jumeirahin perusta on rakennettu kokonaan valtavasta määrästä kiveä ja hiekkaa. Jalostettuja materiaaleja, kuten betonia tai metallia, ei siten ole käytetty silloisen hallitsevan emiirin toiveiden mukaan. Myös palmun muotoinen saari oli hänen ideansa, jotta rantaviivaa saataisiin mahdollisimman paljon ja siten enemmän rakennuksia, joilla olisi oma rantatontti. Palm Jumeirah koostuu useista saarista, jotka muodostavat yhdessä palmun rungon, 16 palmun lehteä ja 11 km pitkän kruunun, joka toimii myös aallonmurtajana. Tämä video kuvaa rakentamista yksityiskohtaisesti:

The Palm Dubain hotellit

Palm Jumeirahilla ei ole vain upeita asuntoja, vaan saari on kuin pieni kaupunki. Saarella on ostoskeskuksia, kauppoja, ravintoloita, vesipuistoja, puistoja ja hotelleja. Alla on muutamia Palm Jumeirahin hotelleista:

  • Anantara The Palm Dubai Resort
  • Atlantis, The Palm
  • The Fairmont Palm Hotel & Resort
  • St. Regis Dubai – The Palm
  • Kempinski Hotel & Residences
  • Rixos The Palm Dubai
  • Sofitel Dubai, The Palm Resort & Spa
  • The Langham, Palm Jumeirah
  • Jumeirah Zabeel Saray
  • One & Only The Palm

Palm Islands – kolme palmusaarta


Foto: Dylan Gianella

Palm Jumeirah oli ensimmäinen saari, joka valmistui osana valtavaa Palm Islands -projektia. Yhdessä vielä keskeneräisten Palm Deiran ja Palm Jebel Alin kanssa nämä kolme palmusaarta lisäävät Dubain rantaviivaa 520 kilometrillä. Palm Islands -palmusaaret sijaitsevat Dubain rannikolla. Saarista läntisin on Palm Jebel Ali, keskimmäisenä sijaitsee Palm Jumeirah ja itäisin on Palm Deira. Koostaan huolimatta Palm Jumeirahin odotetaan olevan pienin kolmesta palmusaaresta.

Muuta kartan korkeutta

Lisää nähtävyyksiä

Oppaat

Hotellit