Dubai Frame kehystää kaupungin siluetin

Koe vuoden 2018 suuri puheenaihe. Ei ole vaikea ymmärtää, miksi Dubai Frame on saanut niin paljon huomiota maailman suurimmissa medioissa. Dubai Framen vihkiminen aloitti vauhdikkaasti Dubai-vuoden 2018 ja on jo nyt yksi kaupungin ehdottomista nähtävyyksistä Burj Khalifan ja Burj Al Arabin rinnalla. Palkittu arkkitehti Fernando Donis, jonka käsialaa ovat myös Dubain Porsche Design Towers ja Dubai Renaissance Tower, on todellakin ylittänyt itsensä tällä kertaa. 

Mutta mikä tämä kaikkien huulilla oleva puheenaihe tarkalleen ottaen on? 150 metriä korkea ja 93 metriä leveä jättimäistä kultaista taulunkehystä muistuttava rakennelma on maamerkki, joka näkyy joka puolelta maailmankaupunkia. Se nousee horisontissa kuin elävä taulu, joka kehystää kaupungin siluetin. Tämä moderni taideteos on luojansa mukaan saanut inspiraationsa Expo 2020:n logosta. 

Rakennelman sisällä kulkevat hissit vievät kävijät huippumodernille näköalatasanteelle, josta voi ihastella henkeäsalpaavia 360-asteisia näkymiä yli Dubain. Dubai Framen pohjakerroksessa oleva museo kertoo kiinnostuneille kaupungin muutoksesta kalastajakylästä suurkaupungiksi. Dubai Frame sijaitsee Zabeel Parkissa, lähellä esimerkiksi Dubain vanhaa kaupunkia. Dubai Framelle pääsee kätevimmin matkustamalla punaisella metrolinjalla ja jäämällä pois Al Jafiliya -asemalla.

Muuta kartan korkeutta

Aktiviteetit

Oppaat

Hotellit