Veden näyttävää leikkiä Dubai Fountain -suihkulähteessä

Kaipaatko kokemuksia, joihin et varmasti törmää muualla? Siinä tapauksessa suosittelemme lämpimästi tutustumaan kauniiseen keinotekoiseen Burj Khalifa Lake -järveen, josta löytyy maailman suurin koreografioitu suihkulähde, Dubai Fountain. Suihkulähde sijaitsee maailman suurimman ostoskeskuksen, The Dubai Mallin, vieressä, maailman korkeimman rakennuksen Burj Khalifan juurella. Kyllä, Downtown Dubain alueelta löytyy paljon sellaista, mitä voi nimittää ”maailman suurimmaksi/korkeimmaksi”, ja alue on luonnollisesti käynnin arvoinen!

Palataan takaisin asiaan, eli Dubai Fountain -suihkulähteeseen… Sen 6 600 WET Superlight -valonheitintä, 75 projektoria ja sen kyky pystyä suihkuttamaan vesimassoja noin 150 metrin korkeuteen tarjoavat yli 1000 erilaista vesiaihetta esitysten aikana. Suihkulähde on yli 250 metriä pitkä, eli se on pidempi kuin kaksi jalkapallokenttää, ja ollessaan aktiivinen sen valtava, ilmassa liikkuva vesimäärä on 83 000 litraa! Valtavat vesimäärät liikkuvat vanhojen popklassikoiden, modernin arabialaisen musiikin sekä mukaansatempaavan maailmanmusiikin tahtiin.

Näissä paikoissa pääset ihailemaan Dubai Fountain -suihkulähdettä parhaiten

Båt framför Dubai Fountain

The Dubai Fountain Boardwalk vie sinut niinkin lähelle kuin 9 metrin päähän suihkulähteen vesisuihkuista. Tämä kelluva rantapromenadi on peräti 262 metriä pitkä ja sille pääsee mm. Burj Parkista. Maksavat asiakkaat pääsevät kokemaan valtavan suihkulähteen aivan lähietäisyydeltä.

Pääset kokemaan Dubai Fountain -suihkulähteen myös lunastamalla paikkasi Dubai Fountain Lake Ridella. Täällä vieraat pääsevät Burj Lake -järvelle veneellä, ja he saavat mahdollisuuden kokea suihkulähteen eturivistä käsin.

Suihkulähde näyttää vaikuttavalta myös hieman korkeammalta. Burj Khalifassa on näköalakerros nimeltään At The Top, ja se toimii täydellisenä aitiopaikkana suihkulähde-esityksen ihailuun. Lisäksi voit lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä kukapa ei tahtoisi käydä maailman korkeimmassa rakennuksessa?

Vinkkejä niille, jotka aikovat käydä Dubai Fountain -suihkulähteellä

Vältä suihkulähteen ihailemista perjantaisin. Tai tarkemmin sanottuna, älä muutenkaan varaa perjantaille kovin montaa nähtävyyttä, sillä kyseessä on paikallisten pyhäpäivä. Tällöin paikalliset kansoittavat turistien suosimat kaupunginosat. Perjantai kannattaa siis pyhittää hotellissa rentoutumiseen, tai entäpä jos suuntaisitkin päiväretkelle kaupungin ulkopuolelle johonkin toiseen emiraattiin.

Burj Khalifa Lake -järven ympärillä sijaitsee useita ravintoloita ja kahviloita, joista suihkulähdettä ja sen esityksiä on mukava ihailla. Ruoka tosin voi vaikuttaa hieman kalliilta (hintaan sisältyy täällä myös sijainti). Siksi suihkulähdevierailu kannattaa ajoittaa kevyen välipalan tai kahvihetken kohdalle. Varaa pöytä mahdollisuuksien mukaan jo etukäteen.

Illalla kokemus on ikimuistoisin! Dubai Fountainia kannattaa ihailla ennen kaikkea iltaisin. Silloin sen show on kaikkein vaikuttavin, koska valonheittimet näkyvät paremmin hämärässä, ja ääni ja valot muodostavat vaikuttavamman kokonaisuuden.

Saavu ajoissa paikalle! Jos matkustat Dubai Fountainille metrolla ja jäät pois Dubai Mallin pysäkillä, kestää hetken, ennen kuin pääset ulos ostoskeskuksesta ja löydät hyvän katselupaikan.

Dubai Fountainin aikataulu

Dubai Fountainin esitykset alkavat viikon jokaisena iltana kello 18–23 puolen tunnin välein. Myös iltapäivisin on kaksi esitystä, klo 13.00 sekä klo 13.30. Poikkeuksena perjantai-iltapäivä, jolloin esitykset järjestetään klo 13.30 ja 14.00.

Muuta kartan korkeutta

Nähtävyydet

Katso lisää oppaita

Hotellit