Maailman korkein rakennus

Burj Khalifa kurkottaa henkeäsalpaavaan 828 metrin korkeuteen, mikä tekee tästä Dubain mahtavimmasta pilvenpiirtäjästä maailman korkeimman rakennuksen.  Burj Khalifa kohoaa Dubain keskeisen kaupunginosan Downtown Dubain yllä ja on olennainen osa kaupungin horisonttiin piirtyvää siluettia. Rakentamisen aikana rakennuksen työnimi oli Burj Dubai (Dubai-torni), mutta vihkimisen yhteydessä sen nimeksi vaihtui Burj Khalifa Arabiemiraattien presidentin Khalifa bin Zayed Al Nahyanin mukaan.

Maailman korkeimman rakennuksen rakentaminen aloitettiin vuonna 2005 ja sen hinnaksi tuli huimat 1,5 miljardia dollaria. Arvovaltainen projekti vihittiin vuonna  2010 ja rakennuksessa on yhteensä 162 kerrosta. Burj Khalifasta löytyy monenlaisia liiketoimintoja:

  • Hotelleja
  • Asuntoja
  • Ravintoloita
  • Toimistoja
  • Viestintä- ja lähetyskeskuksia

Jos ajat puoleenväliin rakennusta yhdellä rakennuksen 57 hissistä, voit yöpyä Burj Khalifan omassa  hotellissa tai nauttia uniikista illalliskokemuksesta 122. kerroksessa sijaitsevassa ravintola Atmospheressa. Suurin osa Burj Khalifan vierailijoista suuntaa kuitenkin suoraan ylös 124. tai 148. kerrokseen ihailemaan satumaisia näköaloja At The Top SKY -observatoriosta, joka muodostaa toisen rakennuksen kahdesta suuresta näköalatasanteesta. Voit varata liput Burj Khalifaan etukäteen, tai ostaa ne paikanpäältä. Etsi sisäänkäynti Dubai Mall –ostoskeskuksesta.

Burj Khalifa – Paikka extreme-urheilulle

Burj Khalifa houkuttelee extreme-urheilijoita ja siitä onkin tullut areena tietyille extreme- urheilulajeille.  Ylös rakennukseen on muun muassa noustu muutenkin kuin hissillä. Huhtikuussa vuonna 2011 Alain “Spiderman” Robert kiipesi ylös rakennuksen ulkopintaa pitkin. Yritys kesti kokonaiset kuusi tuntia.

Ihmiset ovat myös useita kertoja harjoittaneet nk. Base Jumpingia eli hypänneet alas rakennuksesta laskuvarjon tai liitopuvun kanssa sekä luvalla että ilman. Vuoden 2014 huhtikuussa kaksi ranskalaista pääsi mukaan Guinnesin ennätyskirjaan tehtyään historian korkeimman base jumpin Burj Khalifan korkeimmasta kohdasta.

Katso mieletön ennätyshyppy täältä:

Ympäristö

Myös Burj Khalifan ympäristö tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä.  Rakennuksen välittömässä  läheisyydessä sijaitsee valtava musiikin tahdissa tanssiva suihkulähdeallas Dubai  Fountain. Altaassa on 6 600 valopistettä ja 50 värillistä projektoria, pituutta sillä on 275 metriä. Myös rakennusta ympäröivä puisto, Burj Khalifa Park, on viheralueineen ja vesilampineen itsestään selvä nähtävyys Dubai-kävijälle. 

Muuta kartan korkeutta

Aktiviteetit

Oppaat

Hotellit