Asu viiden tähden Burj Al Arab- hotellissa

Voisi luulla, että maailman korkein rakennus (Burj Khalifa) ja maailman suurin ostoskeskus (Dubai Mall) olisi riittänyt, mutta Dubai ylpeilee myös maailman ylellisimmällä hotellilla. Jumeirah Beach Road- tien varrella, omalla keinotekoisella  saarellaan, kohoaa viiden tähden hotelli Burj Al Arab aina 321 metrin korkeuteen. Hotellin ulkonäön  on tarkoitus muistuttaa perinteisen arabialaisen dhow-veneen purjetta. Havainnollistaaksemme hieman Burj Al Arabin luksuselämyksen tasoa, voi hotelliin esimerkiksi kirjautua sisään ilmateitse laskeutumalla sen katolla sijaitsevalle helikopterialustalle.

Burj Al Arab och Dubai från luften

Maailman ainoa seitsemän tähden hotelli?

Ei, Burj Al Arab ei ole seitsemän tähden hotelli, koska virallisesti hotellit voivat saada vain viisi tähteä. On suunnilleen sama, jos Guide Michelinissä väitettäisiin luksusravintolan olevan viiden tähden ravintola, vaikka se on saanut vain kolme tähteä. Burj Al Arab luokitellaan viiden tähden deluxe-hotelliksi. Hotellissa ei ole ainuttakaan tavallista hotellihuonetta, vain toinen toistaan ylellisempiä sviittejä.  “Pienimmän” sviitin koko on 169 neliömetriä, kun taas todella rikkaat asuvat 780 neliömetrin sviiteissä. “Kuninkaan sviitin” hintalappu on omaa luokkaansa, ja sen hinta liikkuu tällä hetkellä (29.11.2017) noin 7 600 eurossa.

Kaikissa sviiteissä on fantastisia mukavuuksia kuten iPad, iMac, mediajärjestelmä ja valon elektroninen ohjaus. Burj Al Arab -hotellivieraat saavat pääsyn myös seuraaviin:

Voit saada makupalan Burj Al Arab –hotellista tuhlaamatta koko matkabudjettiasi. Hotellin lobby-ravintolassa voit esimerkiksi nauttia ylellisen lounaan tai englantilaistyylisestä Afternoon Tea– hetkestä

Suomalaista osaamista

Burj Al Arabin yhteyteen rakennettiin vuonna 2016 valtaisa terassi. Terassi seisoo paalujen päällä ja muodostaa 100 metriä pitkän kielekkeen hotellista. Hehtaarin kokoinen  terassi rakennettiin Turun telakalla suomalaisten yritysten toimesta ja yli 160 työntekijän voimin. 5 000 tonnia painava terassi toimitettiin Dubaihin osina. Terassi on kuten hotellikin mitä ylellisin ja pitää sisällään mm.

  • Kaksi infinity-allasta sekä ranta-alue ylellisine aurinkotuoleineen
  • 32 eksklusiivista ja ilmastoitua täyden palvelun cabanaa 
  • Maailmanluokan juomia ja ruokia

Katso, miten Burj Al Arabin terassi saatiin paikalleen:

 

Muuta kartan korkeutta

Aktiviteetit

Oppaat

Hotellit