• Nähtävyydet Dubaissa ja muissa Arabiemiirikunnissa

Nähtävyydet

Luettelon laatiminen Arabiemiirikuntien näkemisen arvoisista paikoista ja rakennuksista ei ole helppo tehtävä. Nähtävyyksien valikoima kussakin emiraatissa on melkeinpä ylivoimaisen suuri.

Maailman pisin, korkein ja suurin…

Arabiemiirikunnissa on erittäin pitkä lista nähtävyyksiä ja elämyksiä, joita kutsutaan nimillä “maailman suurin”, “maailman korkein” ja “maailman pisin”. Dubai on vahvasti mukana kyseisten kategorioiden nähtävyyksissä. Täällä on maailman korkein rakennus Burj Al Khalifa, luksushotelli Burj Al Arab, Dubai Fountain ja ostoskeskus Dubai Mall – vain muutamia mainitakseni.

Keinotekoisista saarista upeisiin vuoristoihin

Mahtava palmun muotoinen saari Palm Jumeirah ei ole jäänyt monelta huomaamatta. Palmusaari on yksi monista keinotekoisista nähtävyyksistä, jotka pitää kokea lähietäisyydeltä. Yhdessä Dubai Marinan kanssa se on moderni taideteos, jota ei kannata jättää väliin Dubain vierailulla. Älä kuitenkaan unohda tutustua Arabiemiirikuntien aitoihin osiin, kuten Dubain vanhaan kortteliin ja uskomattomiin luonnonalueisiin suurkaupunkien ulkopuolella. Tässä on muutamia kuumia vinkkejä aktiivisille matkailijoille, jotka haluavat tutustua upeaan luontoon:

  • Jebel Jais -vuoret Ra’s al-Khaimassa
  • Hajar-vuoret Fuijairassa
  • Seikkailusaari Sir Bani Yas Island Abu Dhabin ulkopuolella

Maa, jossa tulevaisuus kohtaa kulttuurin ja uskonnon

Arabiemiirikunnilla on pitkä historia ja uskontoon perustuva kulttuuri. Maa pyrkii kuitenkin kunnianhimoisesti olemaan teknologian ja innovoinnin ehdottomassa eturintamassa. Täällä on sekä suurenmoisia ja kauniita moskeijoita, kuten Šeikki Zayedin moskeija Abu Dhabissa, sekä maailman modernein kuljetusjärjestelmä, Hyperloop. Fuijairassa, Ra’s al-Khaimassa ja Umm al-Qaiwainissa on jäljellä muinaisten linnoitusten ja aavekaupunkien raunioita, joiden historia ulottuu aina 1600-luvulle asti. Sen sijaan kaupungeissa ja rannoilla on moderneja luksushotelleja ja lomakeskuksia vieri vieressä kaikissa emiraateissa.

Arabiemiirikunnat ovat paljon enemmän kuin vain Dubai

Monet yhdistävät Yhdistyneet arabiemiirikunnat Dubaihin, mutta maa on paljon muutakin! Kaikissa Arabiemiirikunnissa on paljon nähtävää. Teknologia ottaa harppauksia koko maassa, ja kehitys etenee lumivyöryn tavoin. Lisäksi välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä, ja voit helposti matkustaa autolla ympäri maata Dubaista tai Abu Dhabista käsin.